Hemliga svaret på statsministerns drogtest – efter läckta bilderna

Hemliga svaret på statsministerns drogtest – efter läckta bilderna

Finlands statsminister Sanna Marin tog ett frivilligt drogtest efter läckta skandalbilderna – här är svaret.
Vilda festfilmen på Finlands statsminister Sanna Marin
0:33

Efter reklamen: Vilda festfilmen på Finlands statsminister Sanna Marin

(0:33)

Slå på ljud

Intima festklipp på den 36-åriga finska statsministern Sanna Marin läckte ut i slutet av augusti. Efterspelet på den dansande statsministern blev stort – och uppmärksammat världen över.

Inför en samlad presskår fick Sanna Marin förklara sitt festande. Till finska Yle säger statsministern att hon är besviken att filmerna fått spridning.

– De här videorna är filmade i ett privat sammanhang och jag är besviken över att de har spridit sig till offentligheten, säger Sanna Marin.

I de numera ökända klippen syns statsministern tillsammans med riksdagsledamöter och partivänner, sjungandes och dansandes.

Tog tillslut drogtest – påstod att hon aldrig rört droger

Ingen vet ännu vem som lagt ut bilderna på sociala medier.

Men i ett av klippen hörs ett i statsministerns nöjessällskapet skrika ”Mjölgänget”. Ett rop som fick många i Finland att undra om Sanna Marin endast hade druckit alkohol. Tillslut valde Sanna Marin att ta ett drogtest för att bevisa sin oskuld. I tidigare intervjuer har statsministern hävdat att hon aldrig rört droger.

Ett påstående som visade sig stämma – för på finska regeringens officiella twitterkonto avslöjar Sanna Marin att hennes drogtest kom tillbaka … negativt.

Tur är väl det!

Fotot: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN