Svåra bakslaget för Putin – kan förrådas av sina egna: ”Förlorat”

Vladmir Putin, 69.

Foto: TT
Putins krig i Ukraina kan kosta mer än det smakar.
Enligt en rysk expert kan snart presidentens bundsförvanter kuppa bort honom – eftersom de tror att Ryssland kan förlora kriget, skriver Metro.
0:25

Efter reklamen: Ryska publiken skanderar ”F**K THE WAR!”

(0:25)

Slå på ljud

Vladimir Putins, 69, maktställning i Moskva ser ut att svaja. Flera av Putins närmsta bundsförvanter i Kreml tror inte att kriget i Ukraina går vinna. Allt fler inom den ryska staten har förlorat förtroendet för Putin och det finns risk för kuppförsök, skriver den brittiska tidningen Metro.

Enligt den undersökande journalisten och experten Christo Grozev minskar Putins grepp om Ryssland för varje dag som går. Hoppet om att ta hem kriget i Ukraina börjar försvinna, menar experten.

Därför kommer Putin att vara borta inom 1 år – tydliga tecken

– Jag tror att eliten inom militären som har goda underrättelser, förstår mer och mer att kriget är förlorat, säger Christo Grozev till den västliga kanalen Radio Liberty.

Vladimir Putin, 69, kan lida enormt bakslag, menar rysk expert.

Foto: Kommersant Photo Agency

Putin inte säker på sin inre krets

Inte nog med det. Risken att för att den ryske tyrannen ska inleda ett kärnvapenangrepp minskar hela tiden. Folk kommer vägra att följa Putins order, eftersom de inte tror att han är kvar inom tre månader, säger journalisten.

I radiointervjun berättar Christo Grozev att om Moskva på riktigt har en chans att vinna i kriget i Ukraina – så skulle en fullskalig mobilisering av ryska trupper behövas. Men att ett sådant drag skulle skapa en ”social explosion” i Ryssland.

”Så länge Putin inte är helt säker på att sin order kommer att genomföras, så kommer han inte göra något”, säger Christo Grozev.

Foto: SPUTNIK

”Så skulle en statskupp snart ske …”

Istället finns det risk att Putin börjar godkänna användningen av kemiska stridsmedel, något som är förbjudet enligt Genevekonventionen. Risken för kärnvapenkrig är däremot mindre, menar journalisten.

– Om Putin ger orden att använda kärnvapen, så måste han vara säker på att den genomförs. Om det inte skulle göras, så skulle en statskupp snart ske. Och det skulle ske fort efter, lägger Christo Grozev till.

Putin utsatt för mordförsök – berättar om attacken: ”Blev...”

– Så länge Putin inte är helt säker på att sin order kommer att genomföras, så kommer han inte göra något, menar journalisten.

Magdalena Andersson (S) håller tal om Nato i Vita huset

Se klippet här!

Foto: TT

SENASTE NYTT!