TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Svåra bakslaget för Putin – kan förrådas av sina egna: ”Förlorat”

31 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Vladmir Putin, 69.
Putins krig i Ukraina kan kosta mer än det smakar.
Enligt en rysk expert kan snart presidentens bundsförvanter kuppa bort honom – eftersom de tror att Ryssland kan förlora kriget, skriver Metro.
Annons
Ryska publiken skanderar ”F**K THE WAR!”Brand logo
Ryska publiken skanderar ”F**K THE WAR!”

Vladimir Putins, 69, maktställning i Moskva ser ut att svaja. Flera av Putins närmsta bundsförvanter i Kreml tror inte att kriget i Ukraina går vinna. Allt fler inom den ryska staten har förlorat förtroendet för Putin och det finns risk för kuppförsök, skriver den brittiska tidningen Metro.

Enligt den undersökande journalisten och experten Christo Grozev minskar Putins grepp om Ryssland för varje dag som går. Hoppet om att ta hem kriget i Ukraina börjar försvinna, menar experten.

– Jag tror att eliten inom militären som har goda underrättelser, förstår mer och mer att kriget är förlorat, säger Christo Grozev till den västliga kanalen Radio Liberty.

Vladimir Putin, 69, kan lida enormt bakslag, menar rysk expert.

Putin inte säker på sin inre krets

Inte nog med det. Risken att för att den ryske tyrannen ska inleda ett kärnvapenangrepp minskar hela tiden. Folk kommer vägra att följa Putins order, eftersom de inte tror att han är kvar inom tre månader, säger journalisten.

Annons

I radiointervjun berättar Christo Grozev att om Moskva på riktigt har en chans att vinna i kriget i Ukraina – så skulle en fullskalig mobilisering av ryska trupper behövas. Men att ett sådant drag skulle skapa en ”social explosion” i Ryssland.

”Så länge Putin inte är helt säker på att sin order kommer att genomföras, så kommer han inte göra något”, säger Christo Grozev.

”Så skulle en statskupp snart ske …”

Istället finns det risk att Putin börjar godkänna användningen av kemiska stridsmedel, något som är förbjudet enligt Genevekonventionen. Risken för kärnvapenkrig är däremot mindre, menar journalisten.

– Om Putin ger orden att använda kärnvapen, så måste han vara säker på att den genomförs. Om det inte skulle göras, så skulle en statskupp snart ske. Och det skulle ske fort efter, lägger Christo Grozev till.

– Så länge Putin inte är helt säker på att sin order kommer att genomföras, så kommer han inte göra något, menar journalisten.

Foto: TT

Annons