Gundes oväntade avslöjande om Wassberg: Svenska folket har haft fel

Thomas Wassberg och Gunde Svan

Thomas Wassberg är en av våra mest älskade svenska idrottare genom tiderna.
Under sin karriär har nog flera uppfattat skidstjärnan som ganska tystlåten och envis.
Nu avslöjar hans forne lagkamrat Gunde Svan en helt annan bild av Wassberg.
0:27

Efter reklamen: Udda världsrekordet – går ner i split och åker rullskridskor

(0:27)

Skidlegendaren Thomas Wassberg, 65, är en av våra största svenska idrottare någonsin när det kommer till vintersport. Efter en lång och framgångsrik karriär som längdåkare kan han bland annat räkna in fyra OS-guld och tre VM-guld, plus tre VM-silver och ett brons på sin meritlista. Han tog också dubbla guld och silver under VM i Oberstdorf 1987.

Han har blivit omåttligt populär hos det svenska folket efter sina framgångar, men också för sin personlighet.

Thomas Wassbergs markering – efter offentliga orden

Thomas Wassbergs vinnarskalle och rakhet var något som verkligen gick hem hos det svenska folket.

Han var ofta väldigt rak och sa vad han tyckte och tänkte, utan att tänka efter innan. Skidlegendaren var inte heller någon som gnällde utan tog istället tag i problem direkt.

Själv har han inte brytt sig särskilt mycket om hur han har målats upp i media. Men i bland tyckte han att det var lite tråkigt att han framställdes som tystlåten och envis.

– Man uppfattar kanske sig själv på ett annat sätt. De jobbigaste frågorna är när man ska beskriva sig själv, hur man ser på sig själv, säger han till tidningen Senioren.

Rullskidor fungerar INTE på grus

Se klippet här!

Gunde Svans avslöjande om Wassberg – efter alla år

När den lite yngre Gunde Svan, 60, anslöt till landslaget blev det där emot lite annorlunda. Han var petig med allt från skidor och valla till kosten. Kanske en aning annorlunda mot hur många uppfattade Thomas Wassberg.

Gunde Svan själv kan hålla med om att det har målats upp en viss bild av Thomas Wassberg, men nu avslöjar han att det svenska folket har haft fel under alla år.

– Jag har en helt annan bild av Thomas än många andra hade när han var elitåkare. Många tyckte att han var lite slarvig, kom sent och så där. Men jag vet hur noggrann han egentligen var. När vi var på uppladdningsläger i Davos höll han på och flytta sina bindningar fram och tillbaka många gånger för att hitta bästa läget, säger han till Senioren.

Gunde Svan tycker också att det finns en hel del likheter mellan honom och Thomas Wassberg.

– Många tror också att Thomas och jag är så olika, men i själva verket är vi ganska lika. Vi är båda lika intresserade av skog och traktorer, vi är båda envisa. Men det måste vi nog erkänna allihop att vi är, vi skidåkare, säger han till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Gunde Svans oro efter Therese Johaugs succé: ”Inte rent mjöl i påsen”

LÄS OCKSÅ: Forne skidtalangen är pappa till skidåkaren Linn Svahn

FOTO: Jan Collsiöö/TT/Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!