TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Studenten Mariam, 26, blev kär i 27 år äldre läraren: ”Bryr mig inte”

25 mar, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Mariam och Grzegorz Trela
Studenten Mariam Trela fann kärleken i 27 år äldre läraren Grzegorz.
Ett år efter första dejten fick de sitt första barn.
– Och när de får reda på att jag är hans fru blir folk, framför allt män, avundsjuka, säger hon.
Annons
Meja och William reder ut kärlekstrubbelBrand logo
Meja och William reder ut kärlekstrubbel

Känns det rätt så känns det rätt. Den känslan infann sig omedelbart när Mariam Trela, 26, fick syn på Grzegorz Trela, 53. Hon var student på universitet i Tanzania, han var professor i filosofi på samma skola.

Det slog gnistor direkt mellan läraren och studenten. De beskriver det som ”kärlek vid första ögonkastet” och när Grzegorz tog mod till sig för att bjuda ut Mariam var svaret självklart.

De gick på sin första dejt i maj 2017. Ett år senare, juli 2018, gifte de sig och samma år föddes sonen Ignacy, 3.

Mariam Trela och Grzegorz Trela
Studenten Mariam Trela fann kärleken i 27 år äldre läraren Grzegorz Trela. De var båda verksamma på samma universitet i Tanzania när de träffades.

Misstar pappan för morfar: ”Händer rätt ofta”

I dag bor familjen i Polen, där Grzegorz Trela ursprungligen kommer ifrån, och även om det känns helt självklart för paret, så är det förvirrande för många andra när de vandrar runt på gatorna.

Annons

– Det händer rätt ofta att folk säger till min man: ”åh, vilket underbart barnbarn”. Förmodligen på grund av min mans gråa hår. Den här typen av situationer händer rätt ofta för honom, säger Mariam till Metro.

– Och när de får reda på att jag är hans fru blir folk, framför allt män, avundsjuka på att han har en sån ung, attraktiv fru, och de tror att jag bara är ute efter hans pengar. Det är lite komiskt, för han är inte ens rik.

Ignacy, Grzegorz och Mariam
Mariam och Grzegorz Trela fick sonen Ignacy, 3, 2018. Mariam säger att folk ofta misstar Grzegorz för sonens morfar.

Utmaningarna i relationen: ”En hel del olikheter”

Mariams och Grzegorz vägar korsades dock inte på universitet. Faktum är att de träffade varandra på Facebook. Det var först senare som de förstod att båda hade en koppling till universitet.

Mariam är uppvuxen i Tanzania och Grzegorz i Polen. Hon säger att det finns vissa utmaningar i vardagen, men att det också är något som är kärnan i relationen och stärker den.

Annons

– Det finns en hel del olikheter, bland annat kön, ålder, religion, kultur, politik och livserfarenheter. Men ju fler år som går, desto mer lär vi känna varandra och det är kanske det bästa med vår relation: att vi hela tiden lär känna varandra.

Mariam jobbar i dag som grundskollärare i Polen. Tillsammans med maken och sonen har hon också skapat en youtubekanal där familjen delar med sig av sin vardag.

– Jag älskar honom, han älskar mig och bryr sig verkligen om mig.

Foto: Youtube, Instagram

Annons