Studenten Mariam, 26, blev kär i 27 år äldre läraren: ”Bryr mig inte”

Mariam och Grzegorz Trela

Studenten Mariam Trela fann kärleken i 27 år äldre läraren Grzegorz.
Ett år efter första dejten fick de sitt första barn.
– Och när de får reda på att jag är hans fru blir folk, framför allt män, avundsjuka, säger hon.
0:55

Efter reklamen: Meja och William reder ut kärlekstrubbel

(0:55)

Känns det rätt så känns det rätt. Den känslan infann sig omedelbart när Mariam Trela, 26, fick syn på Grzegorz Trela, 53. Hon var student på universitet i Tanzania, han var professor i filosofi på samma skola.

Det slog gnistor direkt mellan läraren och studenten. De beskriver det som ”kärlek vid första ögonkastet” och när Grzegorz tog mod till sig för att bjuda ut Mariam var svaret självklart.

De gick på sin första dejt i maj 2017. Ett år senare, juli 2018, gifte de sig och samma år föddes sonen Ignacy, 3.

Mariam Trela och Grzegorz Trela

Studenten Mariam Trela fann kärleken i 27 år äldre läraren Grzegorz Trela. De var båda verksamma på samma universitet i Tanzania när de träffades.

Youtube

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Misstar pappan för morfar: ”Händer rätt ofta”

I dag bor familjen i Polen, där Grzegorz Trela ursprungligen kommer ifrån, och även om det känns helt självklart för paret, så är det förvirrande för många andra när de vandrar runt på gatorna.

– Det händer rätt ofta att folk säger till min man: ”åh, vilket underbart barnbarn”. Förmodligen på grund av min mans gråa hår. Den här typen av situationer händer rätt ofta för honom, säger Mariam till Metro.

– Och när de får reda på att jag är hans fru blir folk, framför allt män, avundsjuka på att han har en sån ung, attraktiv fru, och de tror att jag bara är ute efter hans pengar. Det är lite komiskt, för han är inte ens rik.

Ignacy, Grzegorz och Mariam

Mariam och Grzegorz Trela fick sonen Ignacy, 3, 2018. Mariam säger att folk ofta misstar Grzegorz för sonens morfar.

Youtube
19-åringen träffade 27 år äldre kärleken: ”Känns fruktansvärt fel”

Utmaningarna i relationen: ”En hel del olikheter”

Mariams och Grzegorz vägar korsades dock inte på universitet. Faktum är att de träffade varandra på Facebook. Det var först senare som de förstod att båda hade en koppling till universitet.

Mariam är uppvuxen i Tanzania och Grzegorz i Polen. Hon säger att det finns vissa utmaningar i vardagen, men att det också är något som är kärnan i relationen och stärker den.

– Det finns en hel del olikheter, bland annat kön, ålder, religion, kultur, politik och livserfarenheter. Men ju fler år som går, desto mer lär vi känna varandra och det är kanske det bästa med vår relation: att vi hela tiden lär känna varandra.

Mariam jobbar i dag som grundskollärare i Polen. Tillsammans med maken och sonen har hon också skapat en youtubekanal där familjen delar med sig av sin vardag.

– Jag älskar honom, han älskar mig och bryr sig verkligen om mig.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

LÄS OCKSÅ: 21-åriga Nicole är ihop med 33 år äldre man

LÄS OCKSÅ: Paret hånas på Tiktok för stora åldersskillnaden

Foto: Youtube, Instagram

SENASTE NYTT!