Storbritanniens mest hatade kvinna om skandalen: ”Får fortfarande hat”

Till vänster: Judith Kilshaw i dag i dokumentären Tre mammor, två bebisar och en skandal. Till höger: Judithm 2000 hållandes sina adopterade tvillingar i famnen.

FOTO: Prime video/DAN CHUNG REUTERS
Judith Kilshaw blev känd som ”Storbritanniens mest hatade kvinna” i en adoptionskandal på 00-talet.
Hon betalade ett högre pris för att adoptera ett tvillingpar som redan hade blivit adopterade – men blev sedan av med dem igen när planen slog tillbaka mot henne.
Nu uttalar hon sig om fallet i en ny dokumentär.

Det blev en stor skandal 2000 när fallet blev känt. Judith Kilshaw och hennes man Alan Kilshaw gick med på att betala drygt 100 000 kronor till en ”bebismäklare” för att adoptera tvillingarna Kiara och Keyara från San Diego i USA, rapporterar The Mirror.

Det var bara det att tvillingarna redan hade blivit adopterade av ett annat par, Vickie och Richards från Kalifornien. De hade betalat runt 50 000 kronor för att adoptera flickorna och hade då redan haft dem i två månader.

Judith Kilshaw med de två tvillingflickorna Kiara och Keyara i famnen.

Judith Kilshaw med de två tvillingflickorna Kiara och Keyara i famnen.

FOTO: DAN CHUNG

Trots bönerna – flydde med flickorna till annan stat

Enligt Vickie och Richard dök tvillingarnas biologiska mamma Tranda upp hemma hos dem och frågade om hon kunde få umgås med döttrarna en sista gång, vilket de gick med på.

Tranda ska sedan ha gett tvillingarna till Judith och Alan Kilshaw. Vickies bror sökte upp det brittiska paret och bönade och bad att de skulle lämna tillbaka flickorna. Men paret flydde då till Arkansas i USA där adoptionen slutfördes.

Medverkade i Oprah och planerade film

Paret tog hem döttrarna till Storbritannien och döpte om dem till Kymberley och Belinda. Men de var inte nöjda där utan vände sig till pressen för att varna andra för riskerna med adoption, enligt dem själva. De medverkade bland annat i Oprah Winfreys show och det var diskussioner om att göra en film om händelsen.

Men parets plan slog dock tillbaka mot dem när de sociala myndigheterna kopplades in. De ansåg att paret hade exponerat sina döttrar för mycket i media och flickorna togs därför ifrån dem igen. Trots att paret kämpade för att få dem tillbaka ogiltigförklarades adoptionen ett halvår senare av en amerikansk domare. Flickorna placerades då i en helt annan familj där de växte upp.

– De togs togs ifrån mig under sådana fruktansvärda omständigheter, vi fick inte chansen att sörja eller något. Men med tiden börjar du ändå sörja, eller hur? säger Judith Kilshaw i den nya dokumentären Tre mammor, två bebisar och en skandal som finns på Prime video.

Judith Kilshaw

Judith Kilshaw.

FOTO: Prime video

Judith Kilshaw: ”Jag får fortfarande hat”

Judith säger att hon fick mycket hat efter den uppmärksammade händelsen och fortfarande får hat i dag ibland.

– Jag får det fortfarande i dag då och då. Folk sätter sig emot och du tänker alltid, "är det på grund av det?" säger Judith som gärna vill träffa tvillingarna nu när de har vuxit upp.

– Jag kan inte ångra det, för om inget av detta hade hänt hade tjejerna aldrig kommit in i mitt liv, jag skulle aldrig ha träffat dem. Jag hoppas att jag en dag kan träffa dem igen, säger hon i dokumentären.

I dokumentären medverkar även tvillingarnas biologiska mamma Tranda och deras första adoptionsmamma Vickie.

FOTO: Prime video/DAN CHUNG REUTERS

FRÅN FÖRSTASIDAN