Stora ilskan efter att klassiska GB-glassarna försvinner: ”Vad fan?!”

GB glassar försvinner 2022

År efter år kommer glassjätten GB Glace med nya sorter samtidigt som gamla godingar tas bort.
Nu är det flera som har reagerat efter att en riktigt klassiker har fått lämna plats åt andra nyheter.
”Det är ju tråkigt att en sån klassiker försvinner. GB!! Gör om, gör rätt!!”, skriver en upprörd följare i kommentarsfältet.
0:27

Efter reklamen: Stor katastrof när servitrisen tappar ner matbrickan i soptunnan

(0:27)

Våren börjar närma en i alla fall en gnutta. Många förknippar sol och värme med en glass att svalka sig med. Glassjätten GB Glace avslöjade redan i slutet av januari vad svenska folket kan förvänta sig för nyheter i frysboxarna 2022.

Men för att ge plats åt nya pinnar, glasstrutar och glassbägare så måste andra sorter plockas bort. Inför den stundande glassäsongen har man valt att plocka bort sju olika glassar.

Katten faller ner från läktaren – räddas av publiken

Här är glassarna som försvinner 2022

Årets nya glassar skapar ofta stort engangemang bland alla glassälskare där ute i landet, och i år var ingen undantag.

Men det kom även flera starka reaktioner när GB Glace avslöjade vilka sju sorter som försvinner, bland annat en riktig klassiker.

Glassarna som försvinner år 2022 är följande: Cornetto Soft, Cornetto Dragon, Solero Mango, Disney Olaf, Igloo cola, Magnum Ruby samt Ben & Jerry’s Cookie Dough Wich.

Stora ilskan efter upptäcken om klassiska glassarna

Efter avslöjandet var det flera som var kritiska till valet att ta bort bland annat klassikern Igloo samt en riktigt favorit hos barnen, glassen Disney Olaf som ser ut som den populära figuren i filmen Frost. I kommentarsfältet på Facebook var det många som uttryckte sin besvikelse.

”Men va fan, igloo?! Det är väl onödigt att ta bort den”, skriver en person.

”Igloo kommer att saknas. Det är ju tråkigt att en sån klassiker försvinner. GB !! Gör om, gör rätt!!”, skriver en annan.

”Dom är duktiga på att göra glass, men lika duktiga på att ta bort favoriter som cola igloo som vi nästan nyss har fått tillbaka ! Det är ofattbart och omänskligt av glasstillverkare”, skriver en tredje och får medhåll:

”Är GB helt från vettet? Det är ju den enda glassen som är värd sitt pris i guld!! Den enda glassen jag skulle kunna lägga mina absolut sista pengar på och njuuuuta varenda tugga.. Skandal!”

Det är även flera föräldrar och mor- och farföräldrar som är besvikna:

”Inte OLOF-glassen, barnbarnsbarnet älskar Olof”, skriver en.

De nya glassarna som kommer att ersätta de borttagna är: Cornetto Soft Cookie and Chocolate, Salty Licorice, Magnum Remix, Snowflake, Sandwich Duo Milk Chocolate and Pear samt Ben & Jerry’s Salted Caramel Brownie Peace Pop.

LÄS OCKSÅ: Här tappar mamman sin 3-åriga dotter – rakt ner i björnarnas inhängnad

LÄS OCKSÅ: Prischocken – ölpriserna kan höjas till sommaren:”Dubbelt så mycket”

FOTO: David Zandén/Scandinav/GB

SENASTE NYTT!