Stora ilskan mot familjen – efter behandlingen mot 6-åriga sonenan

Föräldrar Ben och Kim Crawford lät sin 6-åring springa ett marathon.

Foto: INSTAGRAM
Familjen lät sin 6-åriga pojke springa ett marathon.
Nu har familjen blivit anmälda till socialen – efter att familjens följare rasade på sociala medier, skriver Aftonbladet.
0:39

Efter reklamen: Föddes med ryggbråck – rullstolen som förändrade hans liv

(0:39)

Slå på ljud

I början av månaden gick loppet Flying Pig Marathon av stapeln Cincinatti, i USA. Tusentals människor deltog långdistans-folkfesten. Marathon-loppet är ett av de största I USA. Men en person stod ut från folkmassan.

En liten sexårig pojke befann sig mitt bland alla löpare – påhejade av sina föräldrar Ben och Kim Crawford. Marathon-loppet, som var 42 kilometer långt, tog pojken 9 timmar att genomföra. Trots att 6-åringens lopp var imponerande, så fick föräldrarna massiv kritik på sociala medier när de skulle dela med sig av glädjen.

Ben och Kim Crawfords sexåriga pojke – som sprang ett helt marathon.

Foto: INSTAGRAM

OS-löparens kritik – anmälan till socialtjänsten

Men det är inte endast följarna som reagerat starkt. Den tidigare professionella löparen Kara Goucher, som tävlat i OS, stämde in i kritiken.

Tillslut gick kritiken så långt att någon anmälde händelsen till den amerikanska socialtjänsten, Child Protective Services. Myndigheten gjorde hembesök hos familjen Crawford.

Socialtjänsten talade under besöket med alla familjens barn och undersökte deras levnadsförhållande. Händelsen skakade upp familjen Crawford.

”Det här måste få ett stopp. Våra barn har fått mentala sammanbrott, men inte från löpningen, utan från en folkhop som beväpnats av löpningens mest prisade och kända individer. De påstår att det är kränkande att låta barn springa, men de kommer inte med någon fakta”, skriver föräldrarna Crawford på Instagram.

Familjen Crawford halvvägs genom marathon-loppet …

Foto: INSTAGRAM

… och familjen i mål.

Foto: INSTAGRAM

”Den här processen är väldigt läskig”

Child Protective Services hade inte bara fått in en anmälan. Utan hela sex stycken. Många anklagade familjen för att ha tvingat den sexåriga pojken att genomföra loppet mot sin vilja. En annan hävdar att pojken vi ett tillfälle släpades.

Något familjen Crawford dementerar kraftfullt.

”Han var fast besluten på att genomföra loppet och han blev aldrig släpad eller tvingad att gå i mål. Den här processen är väldigt läskig. Det är sorgligt att folk drar slutsatser av våra liv av att läsa en falsk rubrik, när vi egentligen jobbar så hårt för att behålla vårt hushåll säkert för våra barn”, skriver familjen.

Tvillingarna frågar sin styvmamma om hon vill adoptera dem

Se klippet här!

Foto: INSTAGRAM

SENASTE NYTT!