Noel Radford om otäcka hälsobeskedet – rekordfamiljens fina stöd

Noel Radford och familjen

Läkarbesöket blev en mardröm.
Nu måste 22-barnspappan Noel Radford förändra sitt liv helt och hållet.
– Jag blev överraskad att det var så allvarligt, säger han.

Pappa Noel Radford, 51, och mamma Sue Radford, 46, har gjort sig kända över hela landet som föräldrar till landets största familj. Den brittiska familjen Radford bor i ett stort exklusivt hus i Morecambe, England, som de ofta skyltar med på sociala medier.

Med sina 22 barn lever de ett hektiskt liv och har även tagit sig tid att medverka i programmet ”22 Kids and counting”, som med åren fått byta namn när barnen blivit fler.

Under pågående säsong kommer familjen nu med ett riktigt chockbesked – ett besked som lämnat stort avtryck hos familjen och en rädsla att förlora Noel.

Noel Radford

Efter hälsokontrollen fick Noel Radford höra att han riskerade både hjärtattack och stroke. Nu måste han ändra livsstil.

Youtube

Noel Radfords rädsla: ”Ligga död på trottoaren”

Allt började med att Noel Radford ville visa framfötterna i motionsspåret. Han anmälde sig till ett 10-kilometerslopp och berättade att han hade för avsikt att avverka loppet inom en timme.

För att lyckas med den bedriften krävs god hälsa. Det har inte Noel Radford, något han blev medveten om när flåset började komma efter bara några minuter under träningen inför det stora loppet.

– Jag springer några hundra meter och börjar känna mig konstig och andfådd. Det känns inte rätt. Man vill ju inte trilla av pinn och ligga död på trottoaren, säger Noel Radford i programmet, enligt The Sun.

Noel Radford

Noel Radford berättar för hela familjen att han har högt blodtryck: ”Det är inte direkt något du vill höra”, säger han.

Youtube
Landets största familj avslöjar oväntade barnbeslutet – efter ryktena

”Överraskad att det var så allvarligt”

Noel Radford vet att det är läge att uppsöka läkare ifall något inte känns rätt i kroppen. Därför gjorde han just det och genomgick en omfattande hälsokontroll för att kolla sina värden. Det såg inte bra ut.

Rekordpappan fick höra att hans blodtryck stigit och att han riskerade både hjärtattack och stroke på grund av sitt höga kolesterolvärde. För att åtgärda det kroppsliga problemet var han tvungen att ändra sin livsstil och äta hälsosammare.

– Det är inte direkt något du vill höra. Jag blev överraskad att det var så allvarligt, säger Noel Radford.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Noel Radford och sonen Max

Efter läkarens besked börjar Noel Radford reflektera över hur han lever sitt liv. Han bestämmer sig för att träna mer och äta bättre. Här springer han med sonen Max, 13.

Youtube

Familjens fina stöd: ”Skulle ju inte vara bra”

Sue och barnen är allt för Noel Radford. Därför började rekordpappan genast tänka katastroftankar, samtidigt som han förstod vidden av att förändra sitt liv.

En av de viktigaste sakerna i mitt liv är att vara kvar så länge som möjligt för barnens skull, så jag måste verkligen göra något åt det här, säger Noel Radford.

Sue är stolt över maken och tycker det är bra att han tar läkarens råd på allvar. Även barnen är stolta och vill inte veta av att blodtrycket har ökat ännu mer vid Noels nästa läkarbesök.

– Jag vill inte att hans kolesterol ska skjuta i höjden så han får en hjärtattack. Det skulle ju inte vara bra eftersom han skulle dö, säger sonen Max, 13.

Sue Radford

Sue Radford är stolt över maken Noel Radford och tycker det är bra att han tar läkarens råd på allvar och börjar leva ett hälsosammare liv.

Youtube

LÄS OCKSÅ: Familjen har 22 barn – oväntade avslöjandet från döttrarna

LÄS OCKSÅ: Så lyxigt lever landets största familj med 22 barn

Foto: Instagram, Youtube

SENASTE NYTT!