Stor ilska mot Zlatan Ibrahimovic – rasar efter våldsamma beteendet

Zlatan Ibrahimovic sparkade en motståndare i huvudet.
Då fick han fortsätta spela – något som upprört både spanjorer och ryssar.
”Domarna hade helt olika inställning till fult spel, skriver ryska Sport-Express.
Gåshud – här är trailern till "Jag är Zlatan"
Slå på ljud

Det var första matchen på flera år för Zlatan Ibrahimovic i Champions League. Matchen blev inte riktigt vad anfallaren med de gudabenådade fötterna hade tänkt sig.

Milan föll med 1-0 mot Porto och svenskens insats var inte helt felfri. Inbytt drygt en timme in i matchen visade han upp ett spel som stundtals inte stämde och de heta målchanserna lös med sin frånvaro.

Anfallaren har nyligen kommit tillbaka från en spökande knäskada, vilket kan ha varit en förklaring till det ringrostiga spelet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic byttes in i matchen mot Porto efter drygt en timmes spel.

IPA

Spansk media rasande efter sparken: ”Dobbarna i huvudet”

Zlatans prestation kom i stället handla om någonting helt annat. Under de dryga 30 minuterna som han var inne på den välansade gräsplanen så hade han foten högt uppe och sparkade Chancel Mbemba i huvudet.

Efter matchen var på rysk och spansk media arga på den svenska anfallaren och undrade hur det gula kortet inte kunde vara ett rött. De ansåg att händelsen var snarlik den i matchen mellan Atlético Madrid och Liverpool, då Antoine Greizmann fick rött kort efter att ha sparkat en spelare i huvudet.

”I stort sett samma ögonblick fick två spelare olika straff för i stort sett samma förseelse där de träffar med dobbarna i huvudet. Det Zlatan Ibrahimovic gjorde var dessutom värre då han såg sin motståndare”, skriver spanska tidningen Mundo Deportivo, enligt Sportbibeln.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan gjorde comeback i Champions League efter en knäskada. Efterspelet kom att handla om sparken i huvudet på Port-spelaren Chancel Mbemba.

Luis Vieira

Ryssland hakar på: ”Svensken tillåts sparka”

Även spanska Marca ställer sig frågande till varför Zlatan kom undan med ett gult kort, medan Griezmann visades ut.

Det är många Atlético-fans som tycker att utvisningen av Griezmann var överdriven. Dessutom finns det olika bedömningar för samma handling, då Zlatan bara fick gult kort”.

Sparkscenerna har även nått Ryssland. Tidningen Sport-Express kritiserar också domarbedömningen och tycker att den visar på ett inkonsekvent beteende.

”De skrev olika regler för Ibra och Griezmann – svensken tillåts sparka en motståndare i huvudet men inte fransmannen. Domarna hade helt olika inställning till fult spel”.

Chancel Mbemba

Chancel Mbemba fick plåstras om och kunde fortsätta matchen med ett bandage runt huvudet.

Luis Vieira

Zlatan dissar sig själv: ”Behöver fler minuter”

Milan har börjat superdåligt i Champions League och ligger sist i sin grupp med noll inspelade poäng efter tre omgångar. Efter matchen var det en besviken Zlatan, som både kritiserade sin och lagets insats.

– Det finns inga ursäkter. Men vi måste komma ihåg att det här laget är tillbaka i Champions League efter så många år, sa Zlatan i italiensk tv efter matchen, enligt Aftonbladet.

– Jag har just kommit tillbaka, men jag behöver fler minuter för att hitta rytmen. Ju mer jag spelar ju mer kommer jag in i det.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan fick gult kort för incidenten, vilket upprört spansk och rysk media som tycker att han kom lindrigt undan.

Luis Vieira

LÄS OCKSÅ: Svennis om Sveriges EM-chanser: ”De saknar Zlatan”

LÄS OCKSÅ: EM-spelarna som är populärast på Instagram – hela listan

Foto: IPA, Luis Vieira, Backgrid UK, TT, EPA

SENASTE NYTT!