Stephanies 2-åriga dotter hittades inlåst och övergiven på förskolan

Anastasia och Stephanie Martinez

2-åriga Anastasia hittades inlåst och ensam på förskolan.
Nu rasar mamman Stephanie Martinez.
– Hon är supertraumatiserad. Det är inte rättvist, säger hon.

När man lämnar sina barn på förskolan förväntar man sig att personalen tar hand om dem. Förutom hemmet ska förskolan vara barnens trygga punkt, en plats där de kan känna sig som hemma och få sina första kunskaper innan skolan tar över.

Anastasia Martinez, 2, har tyvärr inte den bilden. Hon är helt traumatiserad efter att ha lämnats helt ensam och inlåst på förskolan. Personalen hade dessutom gått hem när mamman Stephanie Martinez kom för att hämta sin dotter runt 18-tiden.

Rummet som dottern befann sig i var kolsvart och gick inte att öppna utifrån. Stephanie fick ringa 112 och brandkår fick komma till undsättning innan mor och dotter äntligen kunde återförenas.

Anastasia Martinez

Anastasia, 2, blev inlåst på förskolan och personalen gick hem. Nu rasar mamman Stephanie Martinez efter upptäckten.

Facebook

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Hon är supertraumatiserad”

Stephanie Martinez är efter händelsen rejält upprörd och säger att hjälplösheten av att inte kunna hjälpa sin dotter var den värsta känslan någonsin.

– Hon är supertraumatiserad. Det är inte rättvist. Hon var stressad och grät under tiden som hon var därinne helt själv, säger Stephanie Martinez till NBC6.

Förskolan stängde förvisso 18.00, och Stephanie var 20 minuter sen, men ingen i personalen hade ringt eller stannat kvar för att vänta in henne. Småbarnsmamman undrar nu hur det här kunde hända.

– Ingen borde någonsin behöva gå igenom detta. Du betalar för ett förtroende och de har helt brutit mot det. Jag finner inga ord. Jag är fortfarande i chock, säger hon.

Stephanie Martinez

Stephanie Martinez var sen till hämtningen. Då hade personalen lämnat förskolan – men dottern var kvar: ”Hon är supertraumatiserad”, säger hon till NBC6.

NBC6

Mamman vill stämma förskolan: ”Misslyckats”

Dottern Anastasia sågs över av läkarna på plats och de bedömde att hon inte behövde ytterligare vård. Händelsen ägde rum på förskolan KinderCare i Florida och polisen har nu startat en utredning. Stephanie Martinez har också för avsikt att stämma förskolan.

– Vad som orsakar extra mycket smärta är att ingen på KinderCare brydde sig om att svara i telefon under en nödsituation. De har också misslyckats med att be om ursäkt för sitt dåliga beteende och även misslyckats med att komma med något annat än en dålig ursäkt för det som hände, säger Stephanies advokat till Local10 News.

En talesperson för förskolan säger till The Sun att personalen nu kommer få extra träning så att något liknande inte händer igen.

– Lyckligtvis hittades barnet snabbt och i trygghet, säger talespersonen.

Anastasia Martinez

Stephanie Martinez planerar nu att stämma förskolan. Anastasia mår efter händelsen bra.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Sexåringar fick en vass KNIV av förskolan – föräldrarna rasar

LÄS OCKSÅ: 27-åriga Caitlin röker marijuana nära barnen

Foto: Facebook, NBC6

FRÅN FÖRSTASIDAN