fascinerande liv

Stephanie adopterades vid 37-årsålder – familjen räddade hennes liv

Stephanie Ellison med sin familj.

FOTO: Instagram

Stephanie Ellison blev föräldralös som 15-åring.
Inte förrän 22 år senare hittade hon en familj som ville adoptera henne.
– De här två personerna, en brandman och en skolsekreterare, lärde mig vad ovillkorlig kärlek var.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Albert räddar sin drunknande ettåriga son med ”superhjältehopp”
0:29

Efter reklamen: Albert räddar sin drunknande ettåriga son med ”superhjältehopp”

(0:29)

Slå på ljud

Ordet ”adoption” för tankarna till föräldrar som inte kan få barn på egen hand eller bebisar och småbarn som är i behov av en ny familj. Men det behöver inte alltid vara just så – och så var det inte för amerikanskan Stephanie Ellison.

Efter att ha blivit utsatt för ett mordförsök av sin mamma som 15-åring blev Stephanie föräldralös. I 22 års tid levde hon på egen hand – tills att hon hittade en familj som ville ta in henne.

Nu, som 37-åring, har hon blivit adopterad av föräldrarna Gina och Bill, berättar hon i Love what matters.

Rymde efter mordförsöket

Stephanie Ellison hade en tuff uppväxt. Stephanies pappa dömdes till fängelse för sexuella övergrepp mot sina barn som Stephanie var liten och efter bodde hon ensam med sin mamma. Mamman var narkoman och utsatte sina barn för fysisk och psykisk misshandel.

Stephanie som liten.

Stephanies biologiska pappa dömdes till fängelse för sexuella övergrepp mot sina barn och hennes mamma var drogmissbrukare.

FOTO: Instagram

Det var när Stephanie som 15-åring utsattes för ett mordförsök av sin mamma som allt förändrades.

– Mitt i när jag slogs för att överleva minns jag att jag tänkte ”Om jag ska dö så ska det inte vara för att jag gav upp”. Hon grabbade tag i min tröja och mitt hår och drog in mig i rummet. Hon kastade min nyligen blåslagna kropp på sängen och sa 'du behöver fundera på varför du ens förtjänar att få leva', berättar Stephanie i texten på Love what matters.

Trots den tragiska händelsen blev det vägen ut för henne.

”Jag minns att jag fascinerades av deras generositet och kärlek”

Mordförsöket blev droppen för Stephanie och hon rymde hemifrån när hennes mamma tagit metamfetamin som gjort henne medvetslös. Hon stoppade sina ägodelar i en soppåse och lämnade barndomshemmet för gott.

Bara veckor innan Stephanie skulle fylla 16 fick hon hjälp att bli myndighetsförklarad, vilket innebär att man blir sin egen målsman. Hon fortsatte gå i skolan, ett krav från domaren som myndighetsförklarat henne, och skaffade sig tre jobb för att få livet att gå ihop.

På ett av sina extrajobb skaffade hon en ny vän, Andi. Återigen igen skulle Stephanie få uppleva en enorm livsförändring – till det bättre.

– Hon bjöd med mig till kyrkan och där träffade jag hennes mamma, pappa och lillasyster Alyssa. De fick veta att jag hade bott själv sen jag var 15 år gammal och bjöd in mig på middag, berättar Stephanie och fortsätter:

– Jag minns att jag fascinerades av deras generositet och kärlek och stöd när jag hälsade på hemma hos dem, berättar Stephanie.

Stephanie med sin nya familj.

Föräldrarna Bill och Gina tog sin an Stephanie efter att de träffats i kyrkan.

FOTO: Instagram

Adopterades vid 37 års ålder

Andis föräldrar Bill och Gina fastnade för den föräldralösa flickan och var fast beslutna om att göra hennes liv lättare. De hjälpte henne med skolan, köpte henne en ny bil och hjälpte henne ekonomiskt när det behövdes.

Familjen blev som en extrafamilj för Stephanie, men det var inte förrän hon själv fick barn som hon vågade ställa frågan om hon fick kalla dem för mamma och pappa.

– Mamma började gråta och sa 'Så klart du kan, vi vill inget hellre än att vara dina föräldrar!', berättar Stephanie.

Och nu har de blivit en familj på riktigt efter att Bill och Gina valt att adoptera Stephanie – vid 37 års ålder.

– De här två personerna, en brandman och en skolsekreterare, lärde mig vad ovillkorlig kärlek var på väldigt kort tid, och kärleken de planterade i mig i gymnasiet har växt, säger Stephanie.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN