Stefan Löfvens nya lyxjobb utomlands – lämnar Sverige

Stefan Löfvens nya lyxjobb utomlands – lämnar Sverige

FOTO: Anders Wiklund/TT
Tidigare statsministern Stefan Löfven har fått ett nytt jobb på andra sidan Atlanten.
"Jag ska göra mitt bästa...", skriver han.
GW:s kärleksförklaring till Löfven ”Saknar honom”
0:35

Efter reklamen: GW:s kärleksförklaring till Löfven ”Saknar honom”

(0:35)

Slå på ljud

Stefan Löfven, Sveriges tidigare statsminister och partiledare för Socialdemokraterna har efter sin avgång inte saktat ned farten. Framtidskonferens för FN, bekämpning av barnarbete och fredsforskning är bara några av de saker 65-åringen hållit sig upptagen med sedan han avgick för snart ett år sedan.

Prestigefull ny titel

Nu har han fått ett nytt prestigefyllt jobb som kräver att han lämnar det land han styrde under sju års tid. Löfven blir nämligen del av det amerikanska universitetet Harvards institution för politik.

I ett utskick från universitetet uttalar sig den tidigare S-ledaren om den nya rollen:

"Jag ser verkligen fram emot att lära känna och jobba med den nya generationen av ledare inom ämnen de tycker är viktiga. Jag ska göra mitt bästa för att bidra till deras utveckling och jag är säker på att de kommer att upplysa mig också"

Stefan Löfven blir, tillsammans med sex andra högt uppskattade och respekterade namn, vad universitetet kallar för "resident fellows". Det kan jämföras vid gästföreläsare.

Några av de välkända personerna han kommer att arbeta med är Matthew Mead, tidigare guvernör i den amerikanska delstaten Wyoming, Natalie Tennant, tidigare statssekreterare i delstaten West Virginia och New Mexicos delstatschef för Joe Bidens presidentkampanj 2020 Raul Alvillar.

Universitetet Harvard ligger utanför den amerikanska staden Boston på USA:s östkust. Skolterminen har redan börjat, vilket innebär att Löfven väntas flytta inom kort och om frun Ulla får följa med återstår att se.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN