Stefan Löfvens lögn i Renées brygga avslöjad – så mörkades sanningen

Renée Nyberg och Stefan Löfven

Renée Nyberg, Tusse Chiza och Lotta Schelin visste alla om Stefan Löfvens stora hemlighet under inspelningen av ”Renées brygga”.
Nu avslöjas den lögn som då doldes för det svenska folket.

Ebba Bush (KD) sjunger "Always Look On The Bright Side Of Life"
0:21

Efter reklamen: Ebba Bush (KD) sjunger "Always Look On The Bright Side Of Life"

(0:21)

Slå på ljud

I somras lättade den förre detta statsministern Stefan Löfven, 64, ankar och åkte båt ut till Renée Nybergs, 55, sagolika skärgårdsmiljö för att medverka i ”Renées brygga”.

Han hade då redan bestämt sig för att avgå som statsminister, en hemlighet som svenska folket ännu inte visste om – förutom programledaren Renée Nyberg och gästerna Tusse Chiza, 20, och Lotta Schelin, 37.

När programmet spelades in var det fortfarande en dryg vecka kvar tills han skulle meddela sin avgång och lämna statsministerrollen – en roll som han hade tackat nej till om det inte vore för Sven-Erik Österbergs och Heléne Fritzons ”Operation Övertalning”, som han själv kallar det.

– Min första reaktion var nej, det vill jag inte bli. Inte minst för att hela tiden bli påpassad, men sen förstod jag också att det skulle bli ett helt annat liv. Jag diskuterade med Ulla och vi var överens om att jag skulle säga nej. Och det gjorde jag också, säger Stefan Löfven i ”Renées brygga”.

Stefan Löfven i Renées brygga

Stefan Löfven hade inga intentioner på att bli statsminister och sa till och med nej först. Det berättar han i Renées brygga på TV4.

TV4

Därför tackade Stefan Löfven ja

”Operation Övertalning” visade sig bli ett vinnande koncept och Stefan Löfvens ”nej” blev till ett ”ja”. Han säger att det var mycket på grund av hur han är som person: vill man ta tag i något viktigt så får man också se till att kunna genomföra det själv.

– Då kommer ansvarsmänniskan in i det här, konstaterar Stefan Löfven.

Det blev en hektisk första och andra mandatperiod för Stefan Löfven. När Renée Nyberg frågar om åren förändrat honom, och om han blivit mer hårdhudad, svarar han att de gjort det till viss del, men inte hur han är som person.

– Jag tycker inte att jag förlorat känslan för det jag tycker är viktigt och det riktiga livet och det jag värdesätter.

Renée Nyberg

Renée Nyberg lyssnar koncentrerat på Stefan Löfven när han berättar om ”Operation Övertalning”.

TV4

Så blir nya livet med hustrun Ulla Löfven

Något som är viktigt, riktigt och värdefullt för Stefan Löfven är hustrun Ulla Löfven, 70. I samband med sin avgång publicerade han ett hyllningsinlägg till hustrun på Facebook. I inlägget skrev att han såg fram emot deras nya liv och en betydligt lugnare tillvaro.

”Nu är första dagen på resten av våra liv. Jag ser så mycket fram emot allt vi ska göra tillsammans! Jag vet som sagt inte hur jag ska kunna tacka dig. Men jag ger dig min morgon och jag ger dig min dag – utan telefonsamtal, timslånga möten och inställda middagsplaner”, skrev Stefan Löfven.

I ”Renées brygga” berättar Stefan Löfven att han knappt kan bärga sig innan han får mer tid med Ulla.

– Den dagen det här tar slut så vet jag några resmål som Ulla vill uppleva och det ska vi naturligtvis försöka förverkliga. Ja, det är sant, jag vill ge mer till henne.

Ulla Löfven och Stefan Löfven

Ulla Löfven och Stefan Löfven vandrar hand i hand.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Ullas sorg efter påhoppen

Och Ulla kan knappt bärga sig förrän hon får se mindre personliga påhopp mot maken på sociala medier. Under åren har hon blivit väldigt ledsen över det som skrivits om Stefan Löfven i kommentarsfält på diverse plattformar, något som även påverkat den förre detta statsministern.

– Klart jag går in på Facebook ibland och tittar vad som står, hur kommentarerna varit och vilka frågor det är och sådär. Men jag läser inte allt, och jag tycker det är viktigt att hålla kontakten med gamla kompisar så man vet att ens värde som människa inte är förändrat. Det är viktigt att kunna bottna i den tryggheten. Jag är lite orolig för samhällsutvecklingen, faktiskt.

Vad Stefan Löfven ska göra nu är inte hugget i sten och det är inte helt säkert att han kommer fastna i brassestolen och leva ett superlugnt pensionärsliv.

– Om hälsan tillåter så har jag svårt att se mig bara sitta ner och inte göra nånting. Det blir mer tid med Ulla, Örnsköldsvik och resor, men finns det något jag kan göra vill jag väldigt gärna göra det.

”Renées brygga” sänds onsdag den 16 februari kl. 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Ulla Löfven och Stefan Löfven

Ulla Löfven och Stefan Löfven kan nu njuta av varandras sällskap fullt ut.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

LÄS OCKSÅ: Stefan Löfvens kärlekslycka med Ulla Löfven – privata bilderna

LÄS OCKSÅ: Ebba Buschs svåra år – började redan innan skilsmässan

Foto: TV4, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN