Stefan Löfvens kärlekslycka med Ulla Löfven – privata bilderna visar

Ulla Löfven och Stefan Löfven

Stefan Löven har avgått som statsminister.
Nu får han tid att göra allt det där med Ulla Löfven som han inte hunnit med.
På Instagram berättar han om fruns stöd och kärlek – och de fina dagarna som nu kommer.
”Jag vet som sagt inte hur jag ska kunna tacka dig”, skriver han.

Stefan Löfvens, 64, roll som statsminister sjunger på sista refrängen efter en sju år lång melodi. Nyligen lämnade han rollen som Socialdemokraternas partiledare efter elva år och efterträddes av Magdalena Andersson.

Förra helgen tog partiet farväl av sin partiordförande och Stefan Löfven avslutade tillställningen med att hålla ett tal. I talet hyllade han sin efterträdare, men mest lovord fick frun, supportern och kyrkopolitikern Ulla Löfven, 70.

– Jag vet inte hur jag ska tacka dig för alla de här åren. Jag kan bara konstatera att det inte kunde ha gått utan dig. Du har varit min trygghet i en ganska märklig tillvaro. Det är från dig jag har fått det viktigaste stödet, sa Stefan Löfven.

Ulla Löfven och Stefan Löfven

Ulla Löfven och statsminister Stefan Löfven som avtackas under Socialdemokraternas kongress i Göteborg.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Så träffades Stefan Löfven och Ulla Löfven

Ulla Löfven och Stefan Löfvens historia sträcker sig så långt bak som till 1987, då de träffades för första gången i Örnsköldsvik. Ulla jobbade som chefssekreterare på industriföretaget Hägglund & söner, Stefan Löfven som svetsare och skyddsombud på samma företag.

Det har inte alltid varit stiltje i relationen. Faktum är att den fick en ganska turbulent start.

– När vi träffades var Ulla gift och hade två barn. Det var en vänskap som utvecklades. Uppbrottet från familjen var inte lätt, varken för oss eller barnen, har Stefan Löfven tidigare sagt till Sveriges Radio.

– Det var jättetufft. Jag insåg att mitt äktenskap inte var så bra och samtidigt som äktenskapet knakade i fogarna dog både min mamma och pappa med bara fyra månaders mellanrum, sa Ulla Löfven i en intervju med Hemmets Journal tidigare i år.

Ulla Löfven och Stefan Löfven

Ulla Löfven och statsminister Stefan Löfven på Götaplatsen i Göteborg. Här höll han sitt första tal som partiledare 2012.

FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Stefan Löfvens svar på barnfrågan

Stefan Löfven har inga biologiska barn. I tidigare intervjuer har han pratat om att det funnits en längtan efter egna barn.

– Det har blivit så att jag inte har några barn. Det är klart att jag tänkt att det vore mysigt att ha en liten som kommer och säger ”pappa”. Det är ingen sorg som plågar mig, men jag har funderat på det, sa han i en intervju med SvD Perfect Guide 2019.

Politikern kan i alla fall glädjas åt bonusbarnen och barnbarnen, som han har en mycket fin relation till.

– Jag tror inte att många vet, eller ens kan tänka sig, att han gärna gör bomben när han badar med barnbarnen, sa Ulla Löfven till Aftonbladet inför valet.

PANIK Annie Lööfs svåra tid med dottern Saga – dödskampen

Fina hyllningen till Ulla Löfven: ”Ger dig min morgon”

I och med sin avgång får Stefan Löfven och Ulla Löfven äntligen mer tid för varandra. På Instagram har statsministern lagt upp flera bilder på sig och sin kära fru. Bland annat kan man se hur de skrattar, håller om varandra, ror båt och fikar på en brygga vid vattnet.

Ulla Löfvens stöd har varit ovärderligt och Stefan Löfven skriver att han inte vet hur han ska kunna tacka henne. Men han ser fram emot dagarna som kommer och allt de nu kommer ha tid för.

Jag vet som sagt inte hur jag ska kunna tacka dig. Men jag ger dig min morgon och jag ger dig min dag – utan telefonsamtal, timslånga möten och inställda middagsplaner”, skriver Stefan Löfven och fortsätter:

”Jag vill citera några ord av Nils Ferlin som får vara symbol för den tacksamhet jag känner: ”Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter””, skriver han.

Stefan Löfven och Ulla Löfven

Stefan Löfven och Ulla Löfven.

JERREVÅNG STEFAN/Aftonbladet

Smultronstället i Örnsköldsvik

Vad paret ska göra av tiden som nu finns för varann är inte hugget i sten. Kanske blir det mer tid i sommarstugan i Sörvåge utanför Örnsköldvik, där de gillar att hänga på semesterdagarna och gärna även firar jul.

Paret köpte huset 2003, samma år som de gifte sig och Stefan Löfven har tidigare beskrivit det som ”hemhemma”.

Onsdagen den 10 november lämnade Stefan Löfven in sin avskedsansökan och avgick i rollen som statsminister.

Stefan Löfven

Stefan Löfven lämnar in sin avskedsansökan.

Anders Wiklund/TT

LÄS OCKSÅ: Magdalena Andersson svåra val – partiledarens okända förflutna

LÄS OCKSÅ: Ulf Kristerssons svåra tid med frun Birgitta Ed: ”Tuff resa”

Foto:

Senaste nytt