Statsminister Sanna Marin tog bild med Solvallamördaren Janne Raninen

Fastnade på bild – med en mördare.

Finlands statsminister Sanna Marin har hamnat i trubbel – efter att en instagrambild har börjat spridas.
På bilden från en utekväll syns en glad Sanna Marin tillsammans med Janne Raninen – som är dömd för Solvallamordet 1998, rapporterar Expressen.

Finlands statsminister Finlands statsminister Sanna Marin, 34, (SDP) har hamnat i ett rejält blåsväder på andra sidan Östersjön. Efter en utekväll har statsministerns agerande granskats noga – och hamnat i två olika kriser.

Först uppmärksammades att statsminister Sanna Marin fått reda på att hennes utrikesminister Pekka Haavisto smittats av covid-19, när hon under lördagskvällen satt på en middag. Bara en dag tidigare hade hon träffat sin utrikesminister.

Sveriges statsminister Magdalena Andersson gjorde nyligen sin första resa utomlands för att träffa sin kollega i Finland. Men festligheterna med dömda mördare ska uteblivit – åtminstone för Sveriges statsminister.

Foto: HEIKKI SAUKKOMAA

Var på nattklubb – med kändisar efter coronabesked

Trots det valde statsministern Sanna Marin att stanna kvar på middagen – och att gå vidare ut i natten. Statsministern Sanna Marin ertappades med att festa med en drös finska Youtube-kändisar på en nattklubb.

Sanna Marin var snabb med att be om ursäkt om sin festliga kväll. Men statsministern hann knappt göra en pudel, innan nästa storm blåste upp kring henne.

Hon fastnade nämligen på bild – tillsammans med en mördare.

Statsminister Sanna Marin poserade tillsammans med mördaren Janne Raninen.

Statsministern poserade med mördare

Under festkvällen poserade den 34-åriga statsministern nämligen på ett foto tillsammans med Janne Raninen. Han är mer känd som ”Solvalla-Janne” och var där för en boklansering.

Den nyss kulnande stormen blåste upp på nytt upp kring den finska statsministern.

Sanna Marin menar att hon inte kände igen den dömda mördaren och att hon ofta tar bilder med människor hon inte känner så väl.

– Jag blir ofta ombedd att vara med på bild. Jag känner inte alla människor som ber om att ta en bild med mig, säger Sanna Marin till Iltalehti.

Får stark kritik av finska politiker

Statsministerns utekväll har risat av oppositionen i Finland. Sannfinländarnas tidigare ordförande Jussi Halla-aho skriver på Twitter att landets nuvarande statsminister tror sig vara oåtkomlig.

”Varför beter sig statsministern på ett sätt som skulle leda till hennes avgång i vilken annan civiliserad stat som helst? Det enkla svaret: för att hon kan. Under de senaste två åren har hon lärt sig att hon är oåtkomlig. Det finns inget som medierna inte skulle förklara på bästa vis å hennes vägnar”, skriver Jussi Halla-aho på Twitter.

Tegnells mardrömsvarning – så länge måste vi leva med corona

Dömd för mordet på Dragan Joksovic

Solvallamördaren Janne Raninen har efter händelsen tagit bort bilden från sin Instagram. Janne Raninen vara 20 år när han mördade gangsterledaren Dragan Joksovic på travbanan Solvalla i Stockholm den fjärde februari, 1998. Han sköt gangsterledaren med fyra skott. Anledningen tros ha varit en uppgörelse i den undre världen.

Janne Raninen dömdes även 2003 för mordet på en barndomsvän.

LÄS OCKSÅ: Han misstänks för att ha huggit ihjäl sitt barns mamma med 33 hugg

LÄS OCKSÅ: Misstänkte Hässelbypappan tvärvänder – erkänner inte

Foto: INSTAGRAM/SKÄRMDUMP, Mads Claus Rasmussen/TT

SENASTE NYTT!