Stacey gjorde dna-test för att hitta sin mamma – hittade något helt annat

19 okt, 2023 
Stacey Medina.
Stacey Medina hade i hela sitt liv vetat om att hon var adopterad.
En jul fick hon ett dna-test för att kunna hitta sin biologiska mamma.
Men istället för att hitta mamman upptäckte hon något helt annat – och hennes liv förändrades för alltid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

3-årig flicka blir kidnappad av apa
3-årig flicka blir kidnappad av apa

Under hela sitt liv hade Stacey Medina, 59, från Nevada vetat att hon var adopterad. Hennes föräldrar Rochelle och David hade hela tiden varit öppna med det och Stacey Medina hade en lycklig uppväxt tillsammans med dem och bröderna Jeff och Craig.

Stacey Medina kunde dock aldrog riktigt släppa tankarna om sina biologiska föräldrar och 2019 gjorde hon ett dna-test i hopp om att kanske hitta dem.

– Jag var jätteglad när dna-resultatet gjorde att jag fick kontakt med mina halvsystrar, men blev ledsen när jag fick höra att min biologiska pappa hade dött, berättar Stacey Medina i en intervju med The Sun.

Svåra beslutet efter upptäckten om barnet

Trots att Stacey hade fått reda på en hel del om sin bakgrund lyckades hon aldrig hitta sin biologiska mamma. Staceys make Mark, 60, märkte att han fru var besviken över att inte få något svar på frågan om sin biologiska mamma. Därför köpte han ett nytt dna-test till henne i julen 2021.

Annons

Men resultatet på dna-testet gav ett oväntat resultat som ingen väntat sig.

Stacey skulle inte hitta sin mamma – men hon hittade sin förlorade son.

– Även om jag inte hittade min mamma, så matchade jag med min son – han hade tagit samma dna-test, säger hon till The Sun.

Stacey hade nämligen blivit gravid som 16-åring. Tack vare familjens stöd bestämde hon sig för att behålla barnet och i januari 1981 födde hon sin dotter. Men när hon blev gravid igen som 21-åring blev det för mycket för den unga mamman. Till slut tog hon det svåra beslutet att adoptera bort barnet, utan att berätta om graviditeten för barnets pappa.

– Förkrossad men bestämd gick jag till en adoptivbyrå och valde min bebis framtida föräldrar – ett par som lät snällt och hade ett stabilt liv, säger Stacey Medina till The Sun.

Chockerande beskedet på dna-testet

Stacey lämnade bort sin nyfödda son till adoptionsbyrån efter att hon fött honom i november 1985. Under åren som följde var hon alltid öppen om att hon adopterat bort sonen och berättade det för maken Mark när de blev ett par och gifte sig 2008.

Annons

Men att hon någon gång skulle få kontakt med sonen igen hade hon aldrig trott.

– När jag såg ordet ”son” tappade jag nästan telefonen, berättar hon för The Sun.

Efter det chockerande beskedet på dna-testet bestämde hon sig för att ta kontakt med sonen via mejl. Något som visade sig vara framgångsrikt, för bara några timmar senare satt de och pratade i telefon.

– Han berättade att hans namn var Ben, att han bodde nio timmar bort i Kalifornien, att han var militär och hade fem barn. Jag var lättad att höra om Bens fina föräldrar och lyckliga barndom, men jag grät när jag fick höra att han aldrig fått brevet jag lämnade till honom hos adoptivbyrån, och att han hade letat efter mig i flera år.

Så är relationen mellan mor och son i dag

Det dröjde inte länge förrän mor och son började prata på videosamtal, men det skulle dröja till 2022 innan de kunde ses på riktigt, på grund av covid-pandemin.

– Jag var nervös, men så fort han klev ut genom dörren med sitt yngsta barn i armarna kramades vi och allt föll på plats. Det kändes så naturligt.

Annons

Sonen Ben och mamma Stacey har i dag en väldigt nära relation, trots att de bor hundra mil ifrån varandra.

– Mark är i vanliga fall dålig på att köpa presenter, men jag kommer alltid vara tacksam för att jag fick dna-testet det året. Det var en present som ledde mig till min son, och jag kan inte vara lyckligare.

FOTO: FACEBOOK

Annons