Ex-fruns ärliga ord om äktenskapet: ”Omöjligt att leva med Boris”

Marina Wheeler var gift med Boris Johnson i 25 år. Nu har han gift sig med 23 år yngre kärleken Carrie Symonds.

Boris Johnsons ex-fru uttalar sig om äktenskapet.

Rebecca Fulton/AP JUSTIN TALLIS/AFP
”Livet med Boris blev omöjlig”.
Premiärministerns ex-fru Marina Wheeler, 56, ger sin första intervju om sitt 25-åriga äktenskap med Boris Johnson, som i förra veckan gifte sig på nytt – med 33-åriga Carrie Symonds.
Kvinnorna bakom maktens män
Slå på ljud

I en intervju med Radio Nya Zeeland kommenterade Marina Wheeler sitt förre detta äktenskap med den brittiske premiärministern Boris Johnson, 56. Wheeler är 56 år gammal, författare och jurist. Till radiokanalen berättade hon om de sista dagarna i äktenskapet

– Den gudomliga planen såg ut att gå åt fel håll, berättar hon för Radio Nya Zeeland, enligt Daily Mail.

Talar ut för första gången – sex dagar efter Boris bröllop

För första gången talar Marina Wheeler ut om äktenskapet. En anledning till detta kan vara att premiärministern över de brittiska öarna gifte sig i hemlighet i veckan som gick. Wheelers uttalande kom bara sex dagar efter att brittisk press avslöjat det hemliga giftermålet i katedralen i Westminster.

Premiärminister Boris Johnson och ex-frun Marina Wheeler.

Foto: JUSTIN TALLIS/AFP

– Mina fyra barn och jag hade det tufft nog, berättar ex-frun som fortsätter berätta om äktenskapets sista dagar.

– Mitt 25-åriga äktenskap blev omöjligt, så jag var tvungen att avsluta det. Det var en dyster affär, berättar Marina Wheeler.

I intervjun berättade ex-frun att hon aldrig kände att hon var i skuggan av hennes make, som haft en lång och framgångsrik politisk karriär. Bland annat har Boris Johnson varit borgmästare över den brittiska huvudstaden London.Premiärminister boris Johnson har haft tre fruar

Marina Wheeler var Boris Johnsons andra fru. Han var under sex år gift tillsammans med Allegra Mostyn-Owen, innan han träffade Wheeler. Efter 25 år tillsammans tog äktenskapet slut i september 2018. Men först i november 2020 skulle paret officiellt skiljas åt, något brittisk press följt noggrant.

Boris och Carrie under det hemliga bröllopet.

Foto: Rebecca Fulton/AP

Yngre kärleken Carrie Symonds

Men under stor sekretess och hemlighetsmakeri gifte sig Boris Johnsson med Carrie Symonds, 33, numera Johnson. De gifte sig i Westminster Cathedral, som ligger en kort promenad från 10 Downing Street, som fungerar som bostad för varje premiärminister i Storbritannien.

Marina Wheeler och Boris Johnson gifte sig 1993. Hennes kommentarer om äktenskapet har skapt kontroverser, då det var såpass nära premiärministerns nya giftermål.

Boris Johnson är notoriskt hemlighetsfull när det kommer till hans privatliv. I Storbritannien skämtas det fortfarande friskt över hur många barn som egentligen kan säga att deras pappa är premiärminister över riket.

LÄS OCKSÅ: Journalistens egna ord om sex-intervjun: ”Svårt att koncentrera sig”

LÄS OCKSÅ: Villa Kassman: Duons hemliga plan för slottet på Storholmen

Foto: Rebecca Fulton/APJUSTIN TALLIS/AFP

FRÅN FÖRSTASIDAN