Yin och Yang slåss om majorsegern i Texas

Yin och Yang slåss om majorsegern i Texas

Amy Yang hade 65 slag på lördagen.

David J. Phillip/AP/TT
Yin har segerchans, Yang likaså. Samma sak gäller ett helt koppel av spelare i golfdamernas första major, som kan bli en riktig rysare. Inför slutrundan i Chevron Championship finns ett getingbo med nio spelare inom två slag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Yin heter Angel i förnamn och Yang heter Amy. Båda hör till gänget som i allra högsta grad kan drömma om att få lyfta den stora segerbucklan på söndagskvällen.

Amerikanska Yin leder inför avslutningen på The Club at Carlton Woods, tillsammans med landsmaninnan Allisen Corpuz på –10.

Sydkoreanska Yang stod för lördagens bästa runda för att skugga på –9 tillsammans med Albane Valenzuela, Schweiz, och Megan Khang, USA.

Med sina 65 slag på tredje rundan – som hon gick i samma boll som Linnea Ström – visade Yang hur mycket man kan klättra med en riktigt bra 18-hålare.

– Hon startade ju på samma score som mig i dag (–2 och delad 25:a) och nu är hon helt plötsligt med uppe i toppen och har stor chans att vinna, säger svenskan.

Sydkoreanska trion Kim Hyo-joo, Choi Hye-jin och A Lim Kim går med andra ord inte alls att räkna bort inför avslutningen. Inte heller amerikanska publikfavoriten och världstvåan Nelly Korda. De är alla –8 och bara två slag från ledningen.

Värre är läget för svenskorna. Maja Stark ligger på –2 (delad 23:a) och Linnea Ström på par (delad 36:a).

FRÅN FÖRSTASIDAN