Woods drar sig ur US Masters: "Jag är besviken"

Woods drar sig ur US Masters: "Jag är besviken"

Tiger Woods drar sig ur US Masters.

Charlie Riedel AP/TT.
Han har känt av smärtor under helgen.
Nu står det klart att Tiger Woods drar sig ur US Masters på Augusta National.
"Jag är besviken", skriver 47-åringen på Twitter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var US Masters som kom med beskedet att Woods tvingas dra sig ur golfmajorn till följd av en skada. Den 15-faldige majorvinnaren har sett besvärad ut under helgens spel och av tv-bilderna att döma hade han svårt att ta sig fram på Augusta National.

"Jag är besviken över att behöva dra mig ur till följd av inflammation i hälen. Tack till alla fans och tack till US Masters för all kärlek och stöd. Lycka till till alla spelare i dag", skriver Tiger Woods på Twitter.

Woods har de senaste åren åkt på både knä- och ryggskador och tvingats till operation vid flera tillfällen. 47-åringen råkade ut för en allvarlig bilolycka i februari 2021 där han mirakulöst överlevde. Sedan dess har han tävlat sparsamt.

Woods slog två bogeys och två dubbelbogeys på de första sju hålen under lördagens tredje runda av Masters innan den bröts på grund av regn. Då låg Woods sist av de som klarat kvalgränsen på +9. Innan majorn drog i gång i torsdags sade Woods att det kan bli hans sista US Masters.

– Jag vet inte hur många gånger jag har det i mig. Så jag måste uppskatta tiden jag är här och alla minnen jag har härifrån, sade Woods i torsdags.

Tiger Woods har vunnit US Masters vid fem tillfällen, 1997, 2001, 2002, 2005 och senast 2019.

Amerikanen Brooks Koepka leder på –13. Fyra slag före spanjoren John Rahm.

Rättad version: I en tidigare version uppgavs det att Woods spelade tredje rundan på söndag. Rätt ska vara lördag.

FRÅN FÖRSTASIDAN