von Eckermann leder världscupfinalen

von Eckermann leder världscupfinalen

Henrik von Eckermann på King Edward. Arkivbild.

Georgios Kefalas/AP/TT
Den svenske världsettan Henrik von Eckermann leder världscupfinalen i amerikanska Omaha efter första dagens hoppning.
Wilma Hellström, som debuterar i finalen, ligger femma.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik von Eckermann red den första finalomgången med hästen King Edward på 59,09 sekunder, vilket placerar honom överst i resultatlistan.

"Jag hade fördelen att gå ut i slutet av klassen och kunde se hur fort man behövde rida", säger von Eckermann enligt Svenska ridsportförbundet.

Svenska Wilma Hellström, som rider sin första världscupfinal, överraskade och red in på en femteplats tillsammans med hästen Cicci Bjn, med tiden 60,26.

"Jag trodde faktiskt inte att jag skulle vara så snabb som jag var. Men hon är väldigt snabb av sig själv. Bara jag är med, så är hon naturligt snabb", säger Hellström om prestationen enligt ridsportförbundet.

Världscupfinalen i hoppning avgörs natten mot söndag.

Henrik von Eckermann och King Edward rankas redan som världens bästa ekipage och har dominerat sporten det senaste året. Två gånger tidigare har han slutat trea i finalen, som ingen svensk lyckats vinna hittills.

Även dressyrryttaren Johanna Due-Boje är med hästen Mazy Klövenhöj klar för avgörandet i världscupfinalen i dressyr, natten till lördag. Domarna belönade det svenska ekipaget med 69,876 procent i den inledande ridningen i grand prix, vilket räckte till en tiondeplats.

Rättad: I en tidigare version var det fel häst på bilden.

FRÅN FÖRSTASIDAN