Var MFF:s kvitteringsboll inne eller inte?

Var MFF:s kvitteringsboll inne eller inte?

Häckens Johan Hammar noterades för ett omdiskuterat självmål, som innebar 2–2, mot Malmö.

Andreas Hillergren/TT
Var bollen inne eller inte?
MFF räddade 2–2 hemma mot Häcken efter ett omdiskuterat självmål. Beslutet om mål fattades av linjedomaren.
– Jag litar på att han tar rätt beslut, säger Häckentränaren Per-Mathias Högmo.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var i den 86:e minuten som Malmö FF-mittbacken Derek Cornelius slog ett hårt inlägg från vänsterkanten. Häckenmittbacken Johan Hammar styrde bollen i egen ribba och den studsade ner på mållinjen. Försvararen Kristoffer Lund rensade därefter – via ribban – undan bollen på volley.

Ingen tv-repris kunde tydligt visa om bollen verkligen var över mållinjen under sin färd, men den assisterande domaren signalerade omgående för mål.

– Den som har bäst förutsättningar för att se det är ju den assisterande domaren. Han markerar med en gång och han verkar väldigt säker på det, säger Häckentränaren Per-Mathias Högmo på presskonferensen efter 2–2-matchen.

"Modigt beslut"

Tv-bilderna visade även den assisterande domaren som stod precis vid hörnflaggan.

– Jag litar på att han tar rätt beslut, säger Högmo.

Försvararen Johan Hammar fick efteråt frågan om han ansåg att bollen var inne eller inte.

– Jag svarar nej på det. För det är helt omöjligt att se. Vi har tittat på det efteråt och det är fortfarande helt omöjligt att se, säger Hammar.

– Jag står närmare än linjemannen och jag tycker inte att den är inne. Det är ett dåligt ingripande av mig, men det är ett modigt beslut av linjedomaren, fortsätter han.

Samtidigt var inte Hammar hundra procent säker på att han såg att bollen inte var inne.

– Det kan jag aldrig vara, för jag har inte VAR i mitt huvud. Men samtidigt så går det så fort och domaren är 30 meter ifrån, så det är svårt att se det, säger Häckenförsvararen.

Besvikelse i Häcken

Tränaren Högmo – vars lag vann svenska cupen i torsdags via 4–1 mot Mjällby – var besviken över resultatet.

– När du leder två gånger är du besviken när du bara sitter här med en poäng, säger Per-Mathias Högmo.

Hammar:

– Det är ett besviket gäng där inne när vi leder såpass långt in i matchen. Vi gör en bra bortamatch, men faller på målsnöret. Viktigt att vi inte förlorar mot dem när de har ett litet försprång.

MFF hade inlett allsvenskan med åtta raka segrar, men åkte nu på sin första poängförlust och står på 25 poäng. Häcken har 19 poäng och är fortsatt sex poäng efter serieledaren Malmö.

Även Elfsborg står på 19 poäng, men har en match mindre spelad. Boråslaget möter tabellfyran IFK Norrköping (17 poäng) på bortaplan på måndag.

FRÅN FÖRSTASIDAN