Vallachefen ber Frida Karlsson om ursäkt

Vallachefen ber Frida Karlsson om ursäkt

Frida Karlsson var missnöjd med skidorna efter stafetten.

Christine Olsson/TT
Efter guldmissen i VM-stafetten var svenska åkarna oense med Petter Myhlback om skidorna. Nu backar vallachefen.
– Jag ser ju att Frida blir ledsen efteråt och jag ber om ursäkt för de uttalandena, säger han till Viaplay.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Svenska skiddamerna var storfavoriter i stafetten, men fick nöja sig med brons sedan Frida Karlsson tappat på tredje sträckan. Efteråt var Karlsson missnöjd med skidorna.

– Jag upplevde inte att jag hade jämbördigt material i dag. Jag märkte att jag inte kunde gå lika lätt som Ingvild (Flugstad Østberg), sade hon.

Myhlback höll inte med.

– Norge och Tyskland har inte klart bättre skidor, sade han varpå Karlsson konstaterade att "Petter har kanske åkt på mina skidor också...".

Bett om ursäkt

Dagen efter ångrar Myhlback sina uttalanden.

– Självklart ångrar jag dem. Jag ser ju att Frida blir ledsen efteråt och jag ångrar det jättemycket och har bett om ursäkt för de uttalandena, säger han till Viaplay enligt Aftonbladet.

Myhlback berättar att han pratade ut med åkarna om händelsen senare på kvällen.

– Vi hade ett bra snack med hela gruppen tjejer. När det blir sådär stökigt som det var så påverkar det hela laget. Vi har alltid en dialog och jag tycker att vi kom en bra bit på vägen i går.

Uppgifter i Aftonbladet gör gällande att problemen är större än bara kopplade till stafetten. Det talas om ett generellt missnöje bland åkarna att Myhlback inte brukar stå upp för dem när de upplever att skidorna inte hållit måttet.

Delar inte bilden

Landslagschefen Anders Byström säger till TT att han inte delar den bilden.

– Det är ingenting som jag har hört någonting om, säger Byström.

– Jag tycker att det har varit väldigt lite sådant. Det är jättetufft för vallarna också, de gör ett sådant sjukt jobb dag ut och dag in och så känner de att det kanske inte funkar 101 procent, så det blir tufft för dem också.

Att helt lägga munkavle på vallachefen framöver är inte aktuellt.

– Det blir tråkigt att inte säga någonting också. Det är mer att man behöver hinna analysera innan man går för fort fram i media och säger någonting. Men det har vi pratat om nu.

FRÅN FÖRSTASIDAN