Utspelet inför mötet med gamla laget: "Blir vinst"

Utspelet inför mötet med gamla laget: "Blir vinst"

På söndag ställs Jacob Bergström mot Mjällby för första gången sedan han lämnade klubben för Djurgården.

Christine Olsson/TT
Att lämna Mjällby var som att lämna sitt hem.
Nu vill Jacob Bergström sänka sin gamla klubb i sin första match mot sina tidigare lagkamrater.
– Det blir vinst för vår del, säger Djurgårdenanfallaren inför söndagens allsvenska möte.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Han var med och spelade upp dem till superettan. Han var med och spelade upp dem till allsvenskan. Han var med säsongen 2020 och tog lagets bästa placering någonsin i allsvenskan – en femte plats.

Under sina år i Mjällby hann Jacob Bergström bli en riktig publikfavorit på Strandvallen. När han lämnade Listerlandet och Blekinge i december förra året var det uppenbart att han skulle bli saknad bland Mjällbysupportrarna.

– Jag trivdes ju oerhört bra där nere. Det är mitt hem. Det var jobbigt att lämna men det var också något jag ville och det kändes rätt. Det har varit en dröm sedan jag var liten att spela i Djurgården och det får jag göra nu och jag är tacksam för det, säger Jacob Bergström.

"Ska trycka till dem"

På söndag kommer Mjällby på besök till Tele2 arena för att möta Djurgården. Även om Bergström ännu inte har startat någon match i sitt nya lag blir det ett speciellt möte för honom.

– Det är kul ju. Det är några av mina bästa vänner som spelar i det laget så det är bara glädje. Jag har ju mött dem (Mjällbyspelarna) i träning så jag ska nog trycka till dem som vanligt, säger han med ett skratt.

Men att Jacob Bergström skulle hamna i ett topplag i allsvenskan var allt annat än självklart. Så sent som 2017 spelade han i Ronneby BK, som precis hade tagit klivit upp till division 3. När han sedan värvades till Mjällby inför säsongen 2018 spelade de i division 1.

– Man var ju tacksam över att få spela i division 1 när man blev värvad till Mjällby. Kraven och perspektiven flyttas fram lite. Nu är man van vid allsvensk nivå men det var jag ju inte för fem år sedan. Jag är otroligt tacksam över att jag får vara på den här nivån och att få tillhöra Djurgården är oerhört stort för mig, säger han och fortsätter:

– Det har inte varit någon spikrak resa direkt men man har aldrig gett upp även fast man spelade i division 4. Jag tror inte att folk tänker att man kan ta sig till allsvenskan så snabbt som jag gjorde. Men allt går om man vill.

"Det blir vinst"

Trots att resultaten inte varit på deras sida i säsongsinledningen tycker han att det känns helt rätt att det blev just Djurgården.

– Det har varit mycket nytt så klart. Det är en annan typ av förening man tillhör nu. Men det har varit kul även om resultaten inte riktigt har gått med oss. Det är väl ingen som är nöjd över dem, varken vi eller supportrarna. Men vi krigar på.

Dessutom märker han av en skillnad när det kommer till spelstil.

– Lite annorlunda spelstil här i Djurgården. Här är det mer att man vill driva ett eget spel och det finns lite andra kvaliteter i laget också. Mer tempo här jämfört med Mjällby. Men det är fotboll också, det är samma skit, säger han och skrattar.

TT: Hur tror du att det går i matchen på söndag?

– Nej, men det blir vinst för vår del. Jag tror på 2–0. Det ska vi kämpa för.

FRÅN FÖRSTASIDAN