TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Utbrytarna tillbaka: "Det handlar inte om krav"

11 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Frida Karlsson, Linn Svahn och Maja Dahlqvist är tillbaka i längdlandslaget. Arkivbild.
Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn är tillbaka i längdlandslaget.
En "jättebra" dialog och mer delaktighet ligger bakom utbrytarnas comeback.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter en säsong i egen regi är trion nu tillbaka i längdlandslaget efter att ha fått sina röster hörda av landslagsledningen.

– Hela upplägget med allt i år, det känns som att vi har fått vara med och utveckla den verksamheten, säger Karlsson på en digital pressträff.

– I och med att vi är ett så starkt damlag så känns det som ett bra läge att gå in igen.

Syfte med resorna

Just att påverka och utveckla har varit en stor faktor.

– Vi åker inte till ett läger bara för att byta ställe. Vi har det upplagt på hemmaplan, vi bor i Östersund och Falun för att vi tycker det är bäst att bo i Östersund och Falun. Vi kommer styra ihop träningar mer på hemmaplan, vi får kontinuitet i det vi gör tillsammans, säger Karlsson.

– Framför allt har vi styrt det mot att det ska vara ett tydligare syfte till varför vi ska åka i väg på läger. Vi åker inte bara för att åka, åker vi ska det verkligen finnas ett tydligt syfte med den resan.

Annons

Dahlqvist:

– Det är en unik situation, vi har elva av 14 VM-medaljer, det är något som är väldigt speciellt. Kan vi göra det bra tillsammans tror jag det kommer vara det absolut bästa stället att vara på. Som dialogen har varit tror jag verkligen att vi kommer få vara mer delaktiga. Det var det som avgjorde.

Handlar inte om krav

Svahn menar att "när allt står rätt till" så är landslaget helt rätt ställe att vara på.

– Landslaget är den gruppen man vill tillhöra. Vi har en fantastiskt bra grupp. Vi har haft bra diskussioner på våren där det känns som att vi har mötts, därför är det en självklarhet att vara med i landslaget igen, säger Svahn.

TT: Vad är det som står rätt till nu?

– Det är rätt tid för det, det känns som att det är viktigt att ha ett optimalt sportsligt upplägg. Man vill optimera saker i en elitkarriär, hitta vägar att utvecklas.

TT: Har du eller ni kommit med några krav?

– Nej, det handlar inte om krav dit eller krav hit, det handlar om att ha en dialog, hur kan vi utveckla den här landslagsverksamheten, det är så vi tänker i våra egna karriärer också. Att titta på delar som vi kan utveckla för att bli ännu bättre.

Annons