Uppgifter: Benzema klar för saudisk klubb

Uppgifter: Benzema klar för saudisk klubb

Karim Benzema i Real Madrid-tröjan. Arkivbild.

Jon Super/AP/TT
Franske fotbollsstjärnan Karim Benzema är klar för den saudiska klubben al-Ittihad, uppger källor i klubben för AFP.
– Benzema har skrivit på ett kontrakt som gäller över tre säsonger, säger källan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I söndags blev det officiellt att Benzema, 35, lämnar Real Madrid efter 14 säsonger. Den franske landslagsstjärnan fortsätter karriären i Saudiarabien, enligt AFP:s källor.

Den lukrativa saudiska ligan har de senaste åren lockat spelare från Europa och sedan Cristiano Ronaldo anslöt till al-Nassr har fler stornamn kopplats dit.

Ligan har varit i kontakt med fler än tio erfarna spelare som man hoppas kunna värva inför den kommande säsongen, säger en källa till AFP. Om de skriver på ska de sedan delas upp mellan klubbarna al-Hilal, al-Nassr, al-Shabab, al-Ittihad and al-Ahly

Lionel Messi, Sergio Ramos, Angel Di Maria, N'Golo Kanté, Luka Modric och Barcelonaduon Sergio Busquets och Jordi Alba ska vara toppnamn på önskelistan som saudierna hoppas ska göra ligan mer konkurrenskraftig.

En flytt till den saudiska ligan är inte helt okontroversiell. Klubbarna är statligt ägda och kontrolleras av idrottsministeriet. Landet anklagas för att genom idrotten försöka tvätta bort sitt rykte ("sportswashing") när det gäller exempelvis mänskliga rättigheter.

De lukrativa kontrakten som utlovats till spelare som ansluter ska enligt källan finansieras av den statliga investeringsfonden (Pif) som också är delägare i Newcastle och finansierar den omstridda LIV-touren i golf.

Benzema kom till Real Madrid 2009. Under 14 säsonger i den spanska klubben tog han hem fem Champions League-titlar och fyra ligatitlar. I fjol fick han kröna en fantastisk säsong med att vinna Ballon d' Or, priset som världens bästa spelare.

FRÅN FÖRSTASIDAN