TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Uniteds oro trots segern – Rashford skadad

08 apr, 2023
TT Nyheter
Manchester Uniteds Marcus Rashford lämnar planen skadad.
Manchester United besegrade Everton med 2–0 i engelska Premier League.
Men samtidigt tvingades Marcus Rashford kliva av skadad.
– Det ser inte bra ut, säger tränaren Erik ten Hag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Matchen kunde ha varit död redan efter 25 minuter. Manchester United brände den ena heta målchansen efter den andra. Närmast kom högerbacken Aaron Wan-Bissaka som fick bollen ett par meter från ett helt tomt mål men lyckades, på något sätt, skjuta utanför.

Men målet skulle komma. Jadon Sancho spelade fram formstarke mittfältaren Scott McTominay som satte dit 1–0. Därefter hade United flera målchanser för att sätta tvåan men Jordan Pickford i Everton-målet storspelade.

I den andra halvleken drogs tempot ned och United kunde, med 25 minuter kvar, säkra segern. Efter slarv från Séamus Coleman kunde Marcus Rashford spela fram Anthony Martial som enkelt rullade in 2–0, vilket även blev slutresultatet.

Oroväckande för United var att målsprutan Marcus Rashford tvingades kliva av skadad. Anfallaren, som har totalt gjort 28 mål i tävlingar den här säsongen, tog sig för låret och gick rakt in i omklädningsrummet.

– Vi måste vänta, men det ser inte bra ut. Det kan inte vara så att ett lag spelar tre matcher på sex dagar. Vi måste skydda våra spelare och alla vill ha de bästa spelarna på planen, säger Erik ten Hag, enligt AP, och syftar på att United har mött Newcastle, Brentford och nu Everton senaste veckan.

I och med segern befäster Manchester United sin position som trea i Premier League-tabellen med 56 poäng. Everton får kämpa vidare för att klara sig kvar.