TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

United säkrade CL-plats efter Chelseakross

25 maj, 2023
TT Nyheter
Casemiro nickade in 1–0 för Manchester United.
Det hade räckt med en poäng.
Det blev tre.
Efter 4–1 mot Chelsea är det klart att Manchester United får spela Champions League-fotboll nästa säsong.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med två Premier League-matcher kvar att spela stod det klart att Manchester United bara behövde ta en poäng till för att säkra en plats bland de fyra bästa.

Uppgiften löstes direkt när Chelsea kom till Old Trafford. Matchen var inte mer än drygt fem minuter gammal när formstarke Casemiro nådde högst på en frispark och nickade in 1–0 till United.

Brassens fot låg sedan bakom 2–0-målet. Casemiro lättade läckert fram bollen till Jadon Sancho, som i sin tur serverade Anthony Martial öppet mål på tilläggstid i första halvlek.

Ett sladdande Chelsea (bara tolva i tabellen) fick sedan släppa in ytterligare ett par mål i andra halvlek. Bruno Fernandes straffsköt 3–0 i 73:e minuten och fem minuter senare kunde Marcus Rashford promenera in med 4–0, ett mål som var frukten av en hopplöst slarvig passning av gästernas Wesley Fofana.

United, där Victor Lindelöf fanns i mittförsvaret, fick också släppa in ett mål när João Félix tröstnätade i slutminuterna.

Manchester United är trea med en omgång kvar och två poäng bakom finns Newcastle, som också är klart för Champions League. Femman Liverpools hopp släcktes i och med Uniteds seger.

Premier League avslutas på söndag. Mest spännande då blir bottenstriden där Everton, Leicester och Leeds slåss om att inte åka ur – och bara ett lag ur trion kan rädda sig kvar.