Ullmarks antagonist sänkte Boston

Ullmarks antagonist sänkte Boston

Floridas Matthew Tkachuk satte den avgörande pucken bakom Bostons svenske målvakt Linus Ullmark i den femte matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Charles Krupa/AP/TT
Boston hade chans att ta sin fjärde seger mot Florida i Stanley Cup-slutspelet och ta sig vidare till kvartsfinalomgången. Men Florida ville annorlunda och lyckades med sin förlängningsvinst spela till sig ytterligare ett möte mot grundserievinnarna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Floridas Matthew Tkachuk blev matchhjälte när han satte det avgörande 4–3-målet bakom Bostons svenske målvakt Linus Ullmark i förlängningen av den femte slutspelsmatchen mellan lagen.

Även i den senast matchen var det Ullmark och Tkachuk som var i fokus. Men den gången på grund av att de avslutade matchen med ett slagsmål och varsin utvisning.

Snabb replik

Florida visade tidigt i matchen att de inte gett upp kampen om att ta sig vidare i Stanley Cup-slutspelet. Med knappt halva första perioden spelad tog laget ledningen genom Anthony Duclair som gjorde sitt första slutspelsmål.

Repliken från Boston kom tre minuter in i andra perioden från Brad Marchand som kvitterade till 1–1.

I andra periodens nittonde minut tog Florida ledningen igen genom Sam Bennet och Boston kvitterade till 2–2 i början av tredje. Målet gjordes av Bostons kapten Patrice Bergeron som åter är tillbaka i laget efter att ha fått stå över slutspelsmatcherna på grund av en överkroppsskada.

En knapp minut senare kom Florida igen och gjorde 3–2 genom Sam Reinhart. Ledningen höll sig i fyra minuter innan Taylor Hall gjorde 3–3, vilket ledde till att matchen gick till förlängning.

Ullmark självkritisk

Det krävdes sedan sex minuters förlängningsspel innan Floridas Matthew Tkachuk kunde avgöra och se till att lagen möts ännu en gång för att avgöra vilka som tar sig vidare till nästa slutspelsomgång.

Efter matchen var Bostons svenske succémålvakt självkritisk.

– Det är alltid svårt att avgöra slutspelsmatcherna. Lagen spelar för sina liv och för sin säsong. Vi måste vara bättre i nästa match, även jag. Jag har också skuld i det här, sade Linus Ullmark.

Boston leder med 3–2 i matcher.

FRÅN FÖRSTASIDAN