TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Två mål av Isak när "Spurs" förnedrades: "Pinsamt"

23 apr, 2023
TT Nyheter
Alexander Isak (t.v) firar ett av sina två mål mot Tottenham.
Det på förhand spännande toppmötet mellan Alexander Isaks Newcastle och Dejan Kulusevskis Tottenham på St James Park blev en ensidig historia.
Hemmalaget var totalt överlägset och vann med 6–1 – efter två mål av Isak.
– Det är väldigt pinsamt, säger "Spurs"-kaptenen Hugo Lloris.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Matchen var av karaktären sexpoängsmöte, då båda lagen jagar en Champions League-plats.

Men det var enbart ett som var påslaget från start.

En dryg minut hade hunnit spelats innan det stod 1–0 till Newcastle, sedan Jacob Murphy stött in en retur från Joelinton.

Fem minuter senare hade Joelinton utökat efter att ha rundat Hugo Lloris i "Spurs"-målet.

I den åttonde minuten smällde det på nytt när Murphy dunkade in 3–0 från distans.

Och därefter var det dags för Alexander Isak att kliva in i handlingen.

Först rullade han in 4–0 i den 19:e minuten efter att ha sprungit sig fri med målvakten.

Kort senare dubblade svensken sin målskörd när han åter kom loss, den här gången på högerkanten, och placerade bollen i samma hörn.

5–0 och då hade det spelats fotboll i drygt 20 minuter.

– Det finns inga ord för att beskriva en sådan prestation. De första 25 minuterna var de värsta jag någonsin sett. Det är väldigt svårt att förstå varför det var så uselt, säger Tottenhams tillfällige tränare Cristian Stellini enligt Sky Sports.

Annons

Bytte ut målvakten

Stellini agerade i halvtid genom att byta burväktare då Fraser Forster kom in för Lloris, som ska haft skadekänningar.

Det gav direkt resultat när Harry Kane reducerade tidigt efter en fin soloprestation.

Men där skulle det roliga sluta.

Efter dryga timmens spel byttes Alexander Isak ut och 23-åringens ersättare Callum Wilson behövde bara 65 sekunder på sig för att stöta in 6–1.

Resten av matchen spelades av i makligt tempo där Dejan Kulusevski gjorde 72 minuter för bortalaget.

– Det är väldigt pinsamt. Det första vi borde göra är att be fansen om ursäkt. Vi kunde inte matcha Newcastle i dag. Vi var näst bäst på allt. Vi var inte alls vakna i början. Det är riktigt smärtsamt, säger Hugo Lloris.

Kross i bottenmötet

Resultatet innebär att Newcastle kliver upp på tredje plats i tabellen, och drygar ut sitt avstånd till femteplacerade Tottenham till sex poäng.

På den engelska sydkusten gjorde bottenlagen Bournemouth och West Ham upp om värdefulla poäng.

Och även här skulle det bli en ojämn kamp. "Hammers" vann med klara 4–0 efter mål av Michail Antonio, Lucas Paquetá, Declan Rice och Pablo Fornals.