sportsnackisar

Otäcka scener när träd föll under US Masters: ”Alla började springa”

Vakt.

En vakt ber folk att flytta på sig från det fallna trädet.

FOTO: Mark Baker/AP/TT
Ett träd har fallit i närheten av publiken under golftävlingen US Masters.
Tv-bilder från tävlingen visar otäcka bilder.
– Det föll på min stol, säger Sylvia Martin till The Augusta Chronicle.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stora golfmissen slutar i ett blött fall
0:28

Efter reklamen: Stora golfmissen slutar i ett blött fall

(0:28)

Slå på ljud

Ett oväder drog in över Florida under långfredagseftermiddagen och flera barrträd föll i närheten av publiken vid hål 17. Strax därefter bröts tävlingen för kvällen och väntas återupptas klockan 14 på påskaftonen, svensk tid.

Ett av träden slog i marken där publik nyss befunnit sig, men ingen kom till skada.

– Vi hörde knak. Alla började springa, så vi försökte att komma över repet (in på fairway). Vi hade ingenstans att ta vägen för folk var bakom oss, säger Sylvia Martin från Texas till The Augusta Chronicle.

– Jag är rejält skakad. Det är riktigt otäckt. Jag såg hur det kom som, det såg ut som regn, men jag antar att det var pollen. Det var enormt stark vind. Jag såg att saker och ting blåste omkring. Men att det här hemska skulle hända, det är fruktansvärt, säger Fanny Sunesson, expert och tidigare caddie till Discovery som sänder tävlingen.

Träd på golfbanan.

Ovädret fick ett träd att välta över golfbanan där publiken befann sig.

FOTO: JUSTIN LANE/TT

Brooks Koepka leder

Rent spelmässigt hade Brooks Koepka turen på sin sida på Augusta National.

Amerikanen klarade sig undan bestraffning i form av pliktslag för vad som i tv-sändningen såg ut att vara fusk när han och hans caddie berättade för Gary Woodlands caddie vilken klubba Koepka använt på det 15:e hålet. Det är förbjudet att ge någon annan tips om spelet.

Men efter att arrangören av årets första major pratat med alla inblandade i bollen, som förnekade att tips getts eller efterfrågats, friade man Koepka.

Träd på golfbanan.

Ingen person kom till skada.

FOTO: ERIK S. LESSER/TT

Oväder väntar

Tur hade även Koepka med vädret. För han spelade tidigt på fredagen och undvek det annalkande ovädret med regn och hård vind.

– Det var min största fördel, att jag hade en tidig starttid, säger han efter ronden, enligt AFP.

Träd på golfbanan.

Tävlingen väntas återupptas på lördagseftermiddagen, svensk tid.

FOTO: JUSTIN LANE/TT

Koepka gick på 65 slag den första dagen. På fredagen blev det 67. Han inledde med birdie på det andra hålet och gjorde sedan en eagle på det åttonde, ett par 5-hål. Och så blev det ytterligare två birdies under de sista nio hålen.

– Det var stabilt och jag gjorde inte mycket fel. Man måste göra birdies på par 5-hålen, dra fördel av dem, och det lyckades jag med, säger Koepka.

Norén lär bli utslagen

Närmast jagande är spanjoren Jon Rahm på nio under. Men han hann bara spela halva rundan innan spelet avbröts. Amatören Sam Bennett ligger trea på åtta under par, fyra slag efter Koepka.

32-årige Koepka är en av de golfstjärnor som spelar på den saudistödda och penningstinna LIV-touren och som inte får spela på PGA-touren. Däremot är de välkomna till majors, om de kvalar in.

Ende svensken i tävlingen, Alex Norén kommer inte att klara kvalgränsen som beräknas till två över par. Norén ligger åtta över par efter 17 spelade hål på fredagen.

FOTO: Mark Baker/AP/TT/Justin Lane/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN