Toivonen gör comeback i MFF – blir ledare

Toivonen gör comeback i MFF – blir ledare

Ola Toivonen tackades av i november i fjol när Malmö FF-anfallaren satte punkt för sin spelarkarriär hemma mot moderklubben Degerfors. Nu gör han comeback i MFF som assisterande sportchef. Arkivbild.

Andreas Hillergren/TT
I början av året petades Andreas Georgson som sportchef i Malmö FF och Daniel Andersson gjorde comeback på posten.
Nu får Andersson den tidigare landslagsstjärnan Ola Toivonen vid sin sida – 36-åringen gör comeback i MFF som assisterande sportchef.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anfallaren Ola Toivonen avslutade sin spelarkarriär i början av november i fjol i samband med MFF:s hemmamatch mot 36-åringens moderklubb Degerfors.

Knappt fyra månader senare är han tillbaka som ledare och kommer att bistå sportchefen Daniel Andersson. Toivonen kommer även att ha rollen som anfallstränare i herrlaget.

"Med sina spelarerfarenheter kommer Ola redan från start att stärka oss rent kunskapsmässigt samtidigt som han på det här sättet får tid på sig att komma in i en annan del av fotbollen. Att vi parallellt med detta kan använda Olas spelarerfarenhet i direkt anknytning till A-laget känns som en ultimat lösning", säger Daniel Andersson till klubbens hemsida.

Förutom två sejourer i MFF och spel med Degerfors har Toivonen representerat Örgryte, PSV Eindhoven, Rennes, Sunderland, Toulouse och Melbourne Victory. I A-landslaget blev det 64 landskamper och 14 mål med spel i exempelvis VM i Ryssland 2018.

Den petade sportchefen Andreas Georgson är kvar i MFF, men är numera teknisk chef.

FRÅN FÖRSTASIDAN