Togs ut i landslaget – stjärnan rasar mot processen

Togs ut i landslaget – stjärnan rasar mot processen

Didrik Tønseth rasar mot det norska längdlandslaget. Arkivbild.

Geir Olsen/NTB/TT
Didrik Tønseth sågar det norska längdlandslaget. Detta efter att han fått ett sent besked om att han inte kommer att få en landslagsplats – men sedan likväl togs ut.
– Jag blev förbannad. Inte för att platsen rök, utan för att det kom så sent. Jag fick inte riktigt någon chans att göra en ordentlig plan för nästa säsong, säger Tønseth till NRK.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Didrik Tønseth var en av tio herråkare som, under måndagen, togs ut i det norska längdlandslaget till nästa säsong.

Detta fyra dagar efter att han fått besked om att han inte skulle tas ut. Till syvende och sist fick Tønseth dock en plats i landslaget – detta efter att Hans Christer Holund, i söndags, meddelat att han avslutar karriären.

– Jag anser att det inte går att fortsätta så här. Om vi ​​ska verka professionellt kan vi inte framstå så här, säger en Tønseth till NTB.

Han säger dock att han inte syftar på beslutet om att han först inte togs ut till nästa säsongs landslag, utan på hur och när han fick beskedet.

– Hade jag fått beskedet i början av månaden hade jag inte haft några problem med det. Men jag fick inte ens en "heads up", säger Tønseth, som har både VM- och OS-guld i stafett på meritlistan, och fortsätter:

– Det är respektlöst.

Längdchefen Espen Bjervig säger till norska TV 2 att Tønseth kunde ha fått besked en eller två dagar tidigare.

– Vi har några ramar vi måste hantera, som resultat och budgetar. Detta är ingen ursäkt, utan en förklaring. Det kan alltid bli bättre, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN