Talangen fyllde nyss 20 – cupseger bästa presenten

Talangen fyllde nyss 20 – cupseger bästa presenten

Mjällbys Otto Rosengren, här i duell med AIK:s Bilal Hussein, till vänster. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Mjällbytalangen Otto Rosengren fyllde 20 i tisdags.
Den bästa födelsedagspresenten hoppas han få i dag.
– Det skulle vara helt underbart för spelare, ledare och supportrar och alla i lilla Hällevik att vinna cupen. Den bästa presenten av alla, säger han inför cupfinalen mot Häcken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De som vet de vet. Andra som inte slaviskt följer den allsvenska fotbollen kanske inte har järnkoll. Otto är "Bagarns" grabb.

Pappa Patrik spelade 366 seriematcher för Mjällby och 164 för Kalmar FF. Mittbacken var en av allsvenskan stora profiler, i många ögon bra nog för att få den landslagschans han aldrig fick.

I dag leder "Bagarn" Mjällbys akademi. En skola som Otto passerat.

"Har man väl ärvt"

Likheterna mellan far och son på planen är den starka klubbkänslan, inställningen att alltid ge sitt yttersta och kompromisslösheten i närkamperna.

– Det minsta man kan göra är att ge 100 procent. Gör man det kommer det andra också. Det har man väl ärvt, kanske.

Otto ser ett annat gemensamt drag.

– Spelförståelsen. Jag kan också läsa spelet ganska bra. Det är viktigt när man inte är den störste på planen. Då behöver man vara före alla andra i tanken. Så har det varit för mig i alla år och jag har jobbat mycket på det.

Skillnaderna?

– Vi är inte samma sorts spelare. Jag är mer den som gillar att ha mycket boll, skapa chanser åt laget. Jag är ganska snabb och kvick. Han var mer snabb när han fick upp stegen.

Intresset från utländska klubbar ökar för Otto Rosengren. Talangscouter dyker upp lite varstans på allsvenska arenor när Rosengren är i farten. Manchester United hade en representant på plats när Mjällby mötte Brommapojkarna på Grimsta IP.

Scoutas av utländska klubbar

Mjällbys sportchef Hasse Larsson har bekräftat att danska och nederländska klubbar har synat mittfältstalangen på Strandvallen.

TT: Vill du ut?

– Det är klart jag vill. Det är något man drömt om sedan man var liten att få spela i en stor liga. När det blir? Det är svårt att säga.

TT: Vad krävs för att du ska lämna Mjällby innan dess?

– Att alla ska komma överens. Att Mjällby tycker att det är en bra summa och att de vill släppa mig och att jag själv vill. Vill jag det, tror jag inte Mjällby stoppar mig.

TT: Hur tacklar du, nyss fyllda 20, intresset?

– Det är bara roligt att man blir uppmärksammad av andra klubbar. Det finns inget konkret utan bara intresse. För mig är det bara att fokusera på att göra det bra. Det är därför de kommer och kollar och det är bara att fortsätta på det spåret.

Hemma och gräs

Häcken är regerande svenska mästare och jagar Malmö FF i den allsvenska toppen. Helt klart är Mjällby underdog i kampen om pokalen, trots hemmaplan.

Eller? Häckens landslagsmittfältare Samuel Gustafson sade nyligen till SVT att han inte gillar Strandvallen och heller inte att naturgräs väntar.

TT: Är underlaget och hemmaplan en fördel för Mjällby?

– Ja, absolut. Det är på gräs, vi har lite fler supportrar. Vi såg att de hade problem mot Halmstad när de spelade på gräs. De är otroligt skickliga på konstgräs och bra på gräs, men på det kan vi straffa dem lite hårdare, säger Otto Rosengren.

FRÅN FÖRSTASIDAN