Sylvegård: "Vi har ett bra grepp"

Sylvegård: "Vi har ett bra grepp"

Emil Sylvegård och hans Malmö leder med 2–0 i matcher mot Brynäs i nedflyttningskvalet. Arkivbild.

Anders Bjurö/TT
Malmö har skaffat sig ett kanonläge mot Brynäs i nedflyttningskvalet.
Efter en andra raka 5–2-seger har skåningarna Gävleklubben i brygga.
– Vi har ett bra grepp, säger Malmöforvarden Emil Sylvegård.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malmö blev jumbo i SHL, men avslutade grundserien med sex raka segrar. Nu är den sviten uppe i åtta raka.

Först blev det 5–2 i den första matchen i nedflyttningskvalet borta mot Brynäs. Samma siffror blev det i den andra matchen hemma i Malmö arena inför drygt 7 200 åskådare.

TT: 2–0 i matcher och två gånger 5–2 – har ni Brynäs i brygga?

– Oj, vi har en bra start. Sedan tycker jag väl att tredje matchen är en riktig "dealbreaker". 2–1 eller 3–0 (i matcher) är jäkligt avgörande. Man snackar alltid om tredje matchen och de kommer att komma ut riktigt desperata. Vi måste spela som vi gjorde i dag eller ännu bättre. I brygga vet jag inte, men vi har ett bra grepp, säger Emil Sylvegård.

I den andra matchen dröjde det till 7.35 in på den tredje perioden innan den första utvisningen kom. Inte riktigt någon Emil Sylvegård-ishockey, med andra ord.

– Nej, det är klart att det kan vara mer känslor och mer bråk, men samtidigt har vi så jäkla mycket att förlora på det båda lagen. I ett slutspel har man allt att vinna och kan släppa loss lite mer.

Malmöprofilen brukar annars vara en bekant gäst i utvisningsbåset – och är även en ständig retsticka gentemot motståndarna.

– Min kedja har hittat något bra och det är klart att jag inte vill dra på mig något dumt då. Det är väl en balansgång – ligga på gränsen eller där under, säger Emil Sylvegård.

Den tredje matchen i nedflyttningskvalet – som avgörs i bäst av sju matcher – spelas i Gävle på lördag.

FRÅN FÖRSTASIDAN