Svenskens NHL-kontrakt bröts: "Revanschsugen"

20 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Oliver Ekman-Larsson siktar på att hitta en ny klubb i Nordamerika. Arkivbild.
Svenske Oliver Ekman-Larsson hade fyra år kvar på kontraktet med NHL-laget Vancouver – men blev utköpt. Nu har han talat ut om händelsen.
– Det känns väl okej. Men det är klart att jag kanske inte hade förväntat mig det. Det är inte så mycket att göra åt det nu. Jag är revanschsugen och vill hitta något nytt med en bra miljö för egen del, säger Oliver Ekman-Larsson till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De kommande åtta åren får den svenske 31-åringen totalt motsvarande 200 miljoner kronor för att inte spela med laget.

Ekman-Larsson skrev på ett åttaårskontrakt med Arizona 2018, värt totalt motsvarande 700 miljoner kronor. Han trejdades därefter till Vancouver 2021. Där hann han spela två säsonger innan kontraktet bröts.

– Eftersom jag inte hade väntat mig detta har jag lite att tänka på framöver. Lite praktiska saker för den delen också, med boende och kläder som är kvar i Vancouver. Men allt sådant löser sig. Det är inga stora grejer. Jag är inte den första i världen som blir utköpt. Jag ska nog klara det också, säger Ekman-Larsson.

I och med utköpet blir den 31-årige backen en så kallad free agent från och med den 1 juli. Nu siktar han på att hitta en ny klubb i Nordamerika.

– Jag känner inte att jag är klar där borta. Jag känner att jag är tillräckligt bra för att spela i ligan fortfarande. Det är det jag brinner för: att motbevisa de som kanske tycker annat.

Annons

Ekman-Larsson noterades för totalt 22 poäng, två mål och 20 assist, under de 54 NHL-matcher han spelade den gångna säsongen.

Annons