Svenskdoldisens jättesuccé – leder på PGA-touren

Svenskdoldisens jättesuccé – leder på PGA-touren

Jonas Blixt har visat klass under torsdagen. Arkivbild.

Charlie Neibergall/AP/TT
Det är blågult i topp på PGA-tourtävlingen i Silvis, Illinois. Och den här gången är det en veteran toppar världens främsta golftour efter första rundan.
Nässjösonen Jonas Blixt är i ensam ledning efter en riktig kanonrunda på –9.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den amerikanska golftouren har tagit sig till Illinois för veckans tävling. Och där tycks veteranen Jonas Blixt trivas.

39-åringen är i ensam ledning efter första dagen, två slag före amerikanen Grayson Murray som är ensam tvåa.

Trots en bogey i scorekortet signerade Jonas Blixt för 62 slag, nio under par. Detta efter att ha bjudit på två eagles – en på det 14:e par 4-hålet efter att ha rullat i en över 13 meter lång putt.

– Jag har haft det kämpigt och jobbat mycket med min tränare. Jag tror att jag hittade något i tisdags. När du inte har så mycket självförtroende och sedan hittar något är det bara att gå ut och se vad som händer. Det är inte så ofta man skjuter 62 på PGA-touren, åtminstone inte jag. Så jag är extremt glad, säger han i Discoverys sändning.

"Kan skjuta 100"

Jonas Blixt har vunnit tre gånger på PGA-touren. Den första kom för över tio år sedan – den senaste för sex år sedan. Då vann han lagtävlingen i New Orleans tillsammans med nuvarande LIV-stjärnan Cameron Smith.

De senaste åren har Blixt lidit av skador och dålig form. Det verkar sitta kvar mentalt.

– Vissa veckor känner du ingen press utan går bara ut och slår. Golf är märkligt. I morgon kan jag gå ut och skjuta 100 (slag), känns det som. Men det var var en härlig dag.

Sex birdie

Näst bäste svensk är efter första rundan rookiesensationen Ludvig Åberg som efter sex birdie slutade på en delad 23:e plats på 68 slag, två under par.

Henrik Norlander hade en mindre lyckad dag och var tio slag sämre än Blixt på +1 vilket gav honom på en delad 115:e plats.

Även för David Lingmerth var förstarundan en utmaning och han slutade på 74 slag, tre över par.

FRÅN FÖRSTASIDAN