Svenska löftets succé – framför Ryder Cup-kaptenen

30 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Åberg fortsätter att imponera på PGA-touren. Arkivbild.
Svenske golftalangen Ludvig Åberg fortsätter att göra fina resultat på PGA-touren.
23-åringen gick sju slag under par under första ronden i Detroit – framför ögonen på Ryder Cup-kaptenen Luke Donald.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

För ett par månader sedan var Ludvig Åberg fortfarande en amatörspelare. Sedan dess har han hunnit med att toppa collegerankningen, få ett tourkort och bli nämnd som en outsider till en Ryder Cup-plats.

Den berömda lagtävlingen, där Europa möter USA, spelas i Rom i höst. Som brukligt vill kaptenen ta en närmare titt på aktuella spelare som inte blir direktkvalificerade.

Det var således förmodligen ingen slump att Europakaptenen Luke Donald – som tog över efter Henrik Stenson när denne förlorade uppdraget efter flytten till Saudisponsrade LIV-touren – lottades i samma boll som Åberg till PGA-tourtävlingen i Detroit.

Ett slag bakom

Och svensken tog sannerligen chansen att imponera.

När Åberg chippade i för eagle på sitt 16:e hål för dagen var han i ensam ledning. Två avslutande bogeys summerade en rond på 65 slag, sju under par.

Med det är han ett slag bakom ledarduon Peter Kuest och Taylor Moore.

Annons

Träffade alla fairways

– En kul dag. Jag avslutade inte som jag ville med två dåliga bogeys. Men jag träffade många fairways och slog drivern ganska bra. På en sådan här bana får man många chanser och jag tog tillvara på par 5-hålen på ett bra sätt. Superkul att få vara med och tävla igen och jag ser fram emot de kommande dagarna, säger Åberg i Discovery+.

Framförallt lär Donald ha uppskattat Åbergs spel från tee. Svensken träffade 14 av 14 fairways med sina utslag. "Tv-spelssiffror", kallade PGA-touren det för på Twitter.

23-åringen från Eslöv var inte ensam svensk att göra det bra i Michigan. Alex Norén gjorde även han en fin första dag och kom in på –4, tre slag efter Åberg.

Annons