Svensk skräll – besegrade världsmästarna

Svensk skräll – besegrade världsmästarna

Lag Wranå har tagit sin första grand slam-titel. Arkivbild.

Mikael Fritzon/TT
Lag Wranå har tagit sin första grand slam-titel i curling. Detta efter skrällseger med 6–5 i finalen mot de regerande världsmästarna från Schweiz, Lag Tirinzoni.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lag Tirinzoni tog nyligen sin fjärde raka VM-titel i Sandviken. Men i grand slam-finalen i kanadensiska Toronto blev det en oväntad förlust för de schweiziska giganterna.

Efter att finalen inletts jämnt satte Lag Wranå in ett ryck i mitten av matchen. Det svenska laget gick från 1–1 till 4–1. Även om Lag Tirinzoni knappade in i slutskedet kunde det svenska laget hålla ut och till slut vinna med 6–5. Därmed tog det svenska laget sin första grand slam-titel.

Lag Wranå består av Isabella Wranå, Almida de Val, Maria Larsson och Linda Stenlund samt tränaren Margaretha Sigfridsson.

"Det känns väldigt bra. Att få spela en final i grand slam har varit en stor dröm för mig och mina lagkamrater. Det känns bara fantastiskt att kunna göra det och dessutom vinna", säger Wranå enligt Svenska curlingförbundet.

Segern mot de regerande världsmästarna från Schweiz var inte den enda tunga segern Lag Wranå tog under turneringen. I semifinalen krossade svenskorna VM-bronsmedaljörerna i Lag Einarsson från Kanada, med 10–3.

Lag Wranå har ännu inte representerat Sverige i något mästerskap. Tidigare i år förlorade de i VM-kvalet mot Lag Hasselborg efter en jämn matchserie.

FRÅN FÖRSTASIDAN