Svahn: "Innan semester vill jag vinna något"

Svahn: "Innan semester vill jag vinna något"

Linn Svahn fyra på tremilen.

Christine Olsson/TT
En fjärde plats på tremilen i skid-VM, efter ett tvåårigt skadehelvete, är i sig en bragd.
Men Linn Svahn vill ha mer:
– Jag vill ta en seger innan semester, säger skidstjärnan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ett fall i ett världscuplopp i Ulricehamn blev starten på ett nästan två år långt skadehelvete för skidstjärnan Linn Svahn.

Men i december 2022 gjorde hon en efterlängtad comeback. Hon ställde upp i en nationell sprint i Idre. Svahn vann kvalet, kvartsfinal, semifinal och final i överlägsen stil.

I januari gjorde hon comeback i världscupen och slutade femma i Livignio.

Den starka prestationen räckte till en plats i VM-truppen.

I Planica blev hon utan individuella medaljer – men åker hem med två fjärdeplatser. Den första i sprint och i lördagens tremil slutade Svahn tre sekunder bakom Frida Karlsson som tog bronset.

Efteråt var hon belåten.

– Jag är stolt över min prestation. Jag känner att jag är en bättre skidåkare. Innan jag tar semester vill jag vinna något. Vi har tre sprinttävlingar kvar så jag är hungrig. Jag känner mig stabil och har en större kapacitet än tidigare. Jag behöver tävlingar för att bli starkare, säger hon och fortsätter:

– Jag är i en position där jag fortfarande kan utvecklas. Jag vet att det är medaljer som räknas på mästerskap men jag är sjukt stolt ändå. Jag gjorde allt jag kunde där ute, det var tuffa förhållanden och en tuff bana, men jag gav det chansen. Jag ville ha en medalj innan jag åker hem, men tre andra var starkare i dag.

Linn Svahn medger att hon känner en besvikelse nu, men när allt landar kommer hon känna stolthet.

– För det första var det inte självklart att jag skulle göra comeback på mästerskap. För det andra känner jag att jag är lika bra på distans som på sprint. Jag blir bättre för varje tävling. Men jag vill mer och säsongen är inte slut än.

FRÅN FÖRSTASIDAN