Sundling får chansen igen på VM-milen

Sundling får chansen igen på VM-milen

Jonna Sundling har tagit två VM-guld hittills i Planica.

Christine Olsson/TT
Jonna Sundling har inlett längd-VM i Planica med två guld. Nu får sprintspecialisten även åka milloppet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Hon är i bra form nu och dessutom tycker vi att 10 kilometer skejt är en distans som passar henne bra när hon är i form. Hon visade det senast i Toblach, när hon var tio sekunder från pallen. Så det ska bli spännande att se hur hon tar sig an den här uppgiften, säger damtränaren Stefan Thomson i samband med presentationen av laget.

Förutom Sundling, som tog guld både i den individuella sprinten och lagsprinten, får också Maja Dahlqvist förtroendet att åka milen. Att Ebba Andersson och Frida Karlsson, succéduon från helgens VM-skiathlon, också står på startlinjen för att jaga nya medaljer var givet på förhand.

I herrarnas 15 kilometer, som avgörs på onsdag, ställer Sverige upp med Jens Burman, William Poromaa, Johan Häggström och Edvin Anger.

Det betyder att Calle Halfvarsson – femma, sexa och femma hittills i VM – får vila.

– Det är väl ett totalslitage som vi har diskuterat. Och för att vara bäst möjligt förberedd för stafetten och femmilen – som vi ser som väldigt bra chanser – så väljer han att ha några lugnare dagar och förbereda sig för fredag och söndag, säger herrtränaren Anders Högberg.

FRÅN FÖRSTASIDAN