STCC-premiär skjuts upp – bildelar saknas

STCC-premiär skjuts upp – bildelar saknas

STCC-säsongen blir försenad. Arkivbild.

Stefan Jerrevång/TT
Det blir ingen STCC-premiär i Falkenberg i juli. Detta på grund av komponentbrist i tillverkningen av de nya elektriska STCC-bilarna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Dessvärre är förseningar och omplaneringar något man får anpassa sig efter i dagens världsläge, men vi kommer inte avvika från vår grundplan om att köra sex tävlingshelger säsongen 2023. Vi jobbar just nu med att planera in en ny tävlingshelg", säger Micke Bern, vd för STCC, i ett pressmeddelande.

Tolv helt nya 550-hästars elektriska STCC-bilar tillverkas just nu. Men förseningarna gör att tiden blir för kort mellan leveransen av tävlingsbilarna och den tänkta premiären, den 8–9 juli. Bilarna måste testas på olika banor i Sverige innan de är helt redo för tävlingspremiären, som nu i stället är planerad till den 3–4 augusti i Skellefteå.

Micke Jansson, vd för EPWR som tillverkar bilarna, säger:

"Vi står mitt i det största skiftet i motorsportens historia med elektrifieringen av STCC, samtidigt som vi precis kommit ur en pandemi och ett tragiskt krig pågår i Europa. Tyvärr är förseningar kopplat till komponentbrist en faktor som inte går att räkna bort och något som tvingar oss till att senarelägga leveransen av de nya bilarna".

FRÅN FÖRSTASIDAN