Slagläge för Marcus Ericsson

Slagläge för Marcus Ericsson

Marcus Ericsson i samband med en tävling i Texas tidigare i år. Arkivbild.

Steve Nesius/AP/TT
Indycar-föraren Marcus Ericsson har slagläge inför dagens lopp i Long Beach, Kalifornien. Svensken var näst snabbast i tidskvalet efter amerikanen Kyle Kirkwood.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Jag trodde för ett ögonblick att det skulle räcka till pole position. Vi har tränat så hårt i vinter på att förbättra oss i kvalen. Härligt att det betalar sig, säger Marcus Ericsson till Viaplay.

Kvällens tävling är den tredje för säsongen och svensken ligger tvåa i totalställningen efter seger i premiärloppet och en åttondeplats senast i Texas. Historiskt sett har dock svensken haft det tufft på stadsbanan i Long Beach, Kalifornien, och aldrig tagit sig i mål.

– Det är en klassisk stadsbana, för att få ut max ur bilen måste man ligga nära murarna och ha ett stort förtroende för bilen. I fjol var vi snabba, jag kvalade in som åtta och låg på en pallplats när jag kraschade i muren. Så jag har revansch att utkräva, sade han till Aftonbladet inför tidsträningen.

Utöver Marcus Ericsson deltar även svensken Felix Rosenqvist som startar i det femte ledet efter en tiondeplats i kvalet.

FRÅN FÖRSTASIDAN