Skrällen: Medvedev utslagen efter rysare: "En dröm"

30 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Thiago Seyboth Wild slog ut Världstvåan Daniil Medvedev.
Världstvåan Daniil Medvedev, 27, är utslagen redan efter den första omgången
Brasilianaren Thiago Seyboth Wild, rankad 172 på världsrankningen, vann med 3–2 i set.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger en euforisk segrare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är Franska mästerskapens första skräll.

Med setsiffrorna 7–6, 6–7, 2–6, 6–3, 6–4 är kvalspelaren Wild klar för spel i den andra omgången.

– Jag har tittat på Daniil hela mitt liv och drömt om att få möta sådana spelare. I mina bästa drömmar har jag slagit dem också så det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse, säger den 23-årige brasilianaren efter segern.

Franska mästerskapen var blott Thiago Seyboth Wilds andra grand slam-turnering. 2020 åkte han ut i den andra omgången av US Open.

För ryssen Daniil Medvedev, som tävlar under neutral flagg, var det här ett rejält bakslag. 27-åringen åkte till Roland Garros som finalkandidat. Så sent som i helgen tog han sin första titel på grus då han vann Italian Open.

Annars var det en skrällfritt tisdag. Holger Rune besegrade amerikanen Christopher Eubanks med 3–1 i set (6–4, 3–6, 7–6 (7–2), 6–2.

– Det var en väldigt tuff match. Chris spelade väldigt bra och jag tvingades till ett par justeringar. Men det är en favoritturnering så jag kommer göra allt i min makt för att vinna. Det är otroligt att spela här och Frankrike är ett otroligt tennisland, säger dansken som tog sig till kvartsfinal i fjol.

Annons

På damsidan hade världsettan från Polen, Iga Swiatek, inga som helst problem med att ta sig vidare till den andra omgången. Den regerande mästarinnan besegrade spanjorskan Cristina Bucsa med två raka set, 6–4, 6–0.

– Jag känner till den här banan mycket väl. Nu ska jag fokusera på vad som komma skall, säger Swiatek.

Annons