TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Skrällen: Boston och Colorado ute ur Stanley Cup

01 maj, 2023
TT Nyheter
Florida firar avancemanget i Stanley Cup.
Florida skrällde och slog ut favorittippade Boston i Stanley Cup efter avgörande i förlängning.
– Det här kommer att göra ont länge, säger Bostons Brad Marchand.
Även Seattle skrällde och slog ut de regerande mästarna Colorado i sin åttondelsserie.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Boston, som har dominerat under grundserien, var av en av storfavoriterna att ta hem hela Stanley Cup.

Men det väntade segertåget tog slut redan i slutspelets första omgång.

I match sju av sju i åttondelsserien jagade Boston från början till slut.

Florida, som tog sig till slutspel via en av wildcard-platserna, skaffade sig ledning med 1–0 i första perioden, den utökades i andra till 2–0 innan Boston kunde reducera.

Sen kvittering

I tredje periodens inledande minut lyckades hemmalaget Boston kvittera. Men bara minuterna efter var Florida där igen och tog ledningen.

Brandon Montours räddade dock Boston kvar i matchen i sista minuten.

Bokstavligen.

Med periodklockan på prick 19 minuter fick han in kvitteringsmålet som tog mötet till förlängning.

Knappt halvvägs genom förlängningsperioden kom till slut det avgörande skottet från Floridas Carter Verhaeghe. Slutresultatet skrivs 4–3 till Florida som nu möter Toronto i kvartsfinal.

Annons

– Vi förväntade oss ett helt annat resultat i år. Det här kommer att göra ont länge, säger Bostons Brad Marchand.

Spelar för bucklan

En grundsäsong med totalt 65 segrar och 135 poäng innebar rekord i NHL-sammanhang för Boston.

– Självklart var grundsäsongen väldigt speciell – det vi lyckades bygga tillsammans. Men till syvende och sist så spelar man grundserien för att få en plats i slutspelet och spela för Stanley Cup-pokalen. Det är det som är målet varje år – att spela för bucklan, inte att dominera grundserien, säger Marchand.

En del av Bostons framgång har tillskrivits den svenske målvakten Linus Ullmark. Men det var Jeremy Swayman, inte Ullmark, som vaktade buren i det avgörande mötet.

Danska mål

Seattle vann det sjunde åttondelsmötet mot de regerande mästarna Colorado.

Uppstickarna vann med 2–1, båda målen av danske Oliver Bjorkstrand och det ena med assist av svenska Adam Larsson.

2021 gjorde Seattle sin första match i NHL och den här säsongen deltar laget i sitt första Stanley Cup-slutspel. I kvartsfinal väntar Dallas.