Seger tillbaka efter skadan: "Är enormt viktig"

Seger tillbaka efter skadan: "Är enormt viktig"

Rosengårds Caroline Seger är tillbaka i Rosengårds trupp. Arkivbild

Johan Nilsson/TT
Caroline Seger är tillbaka i Rosengårds trupp efter flera veckors frånvaro till följd av en muskelskada. Något som kommer som ett riktigt glädjebesked, både för Rosengård och landslaget.
– Hon kommer att bidra med väldigt mycket så det är underbart att få henne tillbaka, säger lagkamraten Olivia Schough.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ända sedan Caroline Seger fick kliva av efter ett kort inhopp när Sverige mötte Norge i april har hon varit borta från spel. Men när Rosengård ställde upp mot Hammarby i damallsvenskan under måndagen fanns hon åter med i truppen.

– Superkul så klart. Hon har vi längtat efter allihopa och hon kommer att bidra med väldigt mycket så det är underbart att få henne tillbaka, säger Olivia Schough.

"100 procent återställd"

Även om Seger nu inte fick göra något inhopp mot Hammarby är det ett styrkebesked att hon ens är med i truppen.

– Det är fantastiskt att ha Caroline Seger tillbaka, speciellt i fotbollsskor. Nu var det inte läge i hur matchen såg ut att byta in henne. Men hon har varit på alla träningar även om hon inte har kunnat träna fotboll och stöttat tjejerna så hon är ju enormt viktig för oss, säger tränaren Jens Kjetselberg och fortsätter:

– Hon satt med på bänken i dag och det betyder att hon är 100 procent återställd. Nu handlar det bara om att stegra hennes speltid på rätt sätt så att hon kan komma tillbaka i full matchform.

"Vi chansar inte"

Rosengård sportchef Therese Sjögran är också glad över att ha tillbaka mittfältsstjärnan.

– Det känns jättebra och hon förtjänar det. Jag tycker att det är mest roligt för henne egentligen för hon har verkligen slitit och jobbat sig tillbaka och fått bakslag på bakslag så jag är mest glad för hennes skull, säger hon.

Precis som tränare Kjetselberg påpekar hon att det är viktigt att inte ta några risker.

– Hon har inte jättemånga fulla träningar så vi visste att om vi inte behöver sätta in henne i dag så kommer vi inte att göra det. Hon är med i truppen men vi chansar inte med något i detta läge. Kan hon bara fortsätta att träna fullt så hoppas vi att hon kan få minuter mot Örebro nästa helg. Det är det som är planen.

Att Caroline Seger är tillbaka är ett glädjebesked, inte bara för Rosengård, utan även för det svenska landslaget inför sommarens VM i Australien och Nya Zeeland.

Fotbolls-VM spelas 20 juli–20 augusti och truppen tas ut 13 juni.

FRÅN FÖRSTASIDAN