Seger redo för comeback – kan spela i helgen

Seger redo för comeback – kan spela i helgen

Caroline Seger, till höger, är redo för comeback efter sin hälseneoperation. Arkivbild.

Jessica Gow/TT
Caroline Seger är redo för comeback.

Om allt går enligt plan kommer 37-åringen att spela mot Kristianstad i svenska cupen på söndag.

– Det är min vilja, säger fotbollsveteranen till Aftonbladet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det blir i så fall Segers första match sedan Sveriges förlust i EM-semifinalen mot England i somras. Efter mästerskapet opererade hon ena hälsenan och först i slutet av januari var hon tillbaka i träning med klubblaget Rosengård.

Men om inget oförutsett inträffar finns hon alltså med i matchtruppen till söndagens match i svenska cupen mot Kristianstad.

– Går allt enligt plan och jag får träna på så är jag redo. Sedan blir det antagligen begränsat med matchtid men bara att få lov att byta om och vara med på en match var ju längesen, säger Seger till Aftonbladet.

Spelar inte mot Tyskland

För närvarande är hon med landslaget under den pågående samlingen i Spanien och Tyskland. Det var dock redan på förhand bestämt att landslagskaptenen bara skulle vara med på träning. Hon var varken aktuell för matchen mot Kina i torsdags eller till tisdagens möte med Tyskland i Duisburg.

Det verkar dock spritta i benen hos den 37-åriga mittfältaren.

– Jättesugen. Det är sex månader och lite därtill sedan jag sist gjorde det så det ska bli skönt att få uppleva det igen. Känna den känslan och det adrenalinet som man får när man spelar fotboll, så det ser jag jättemycket framemot.

"En av våra bästa"

Att få tillbaka Caroline Seger i spelbart skick är lika viktigt för Rosengård som för landslaget. I sommar åker Sverige till Australien och Nya Zeeland för VM, och där blir en skadefri Seger en nyckelspelare.

– En Caroline Seger i full form är en av våra bästa. Vi ska försöka hjälpa henne att ta sig till den toppen som vi vet att hon har. Vårt mål är att få henne i hundraprocentig form till VM, sade Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till TT i samband med den senaste trupputtagningen.

FRÅN FÖRSTASIDAN