TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Ryske OS-chefen rasar: Hotar med bojkott

11 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Stanislav Pozdnjakov hotar med rysk bojkott till OS. Arkivbild.
Ryske OS-chefen Stanislav Pozdnjakov är rasande på Internationella olympiska kommittén (IOK) efter att ryska idrottare, inklusive hans egen dotter, stoppats från att tävla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pozdnjakov, ordförande för Rysslands olympiska kommittén, hotar med att landet kommer att bojkotta kvaltävlingarna i fäktning till nästa års OS i Paris.

Detta då IOK, som rekommenderar sporterna att låta ryska och belarusiska idrottare tävla under neutral flagg, fortsatt exkluderar idrottare som kan kopplas till militären eller som offentligt stöttat Rysslands invasion av Ukraina.

Till de bannlysta hör samtliga guldmedaljörer i Rysslands fäktningslag från OS i Tokyo, inklusive Pozdnjakovs dotter Sofia.

De avstängda fäktarna är kopplade till det ryska armélaget CSKA, där kvinnorna har olika militära befattningspositioner som sergeant och kapten.

Stanislav Pozdnjakov kallar det hela för en "fars" och hotar med bojkott.

"Vår position är klar, våra fäktare kommer endast delta om de ges lika rättigheter med andra idrottare, utan konstruerade eller felaktiga parametrar och andra påhittade hinder", skriver han på sociala plattformen Telegram.

En rysk bojkott hade öppnat upp för ukrainska fäktare att tävla då Ukraina har en policy om att inte delta i tävlingar där ryska eller belarusiska idrottare är välkomna.

Annons