Rysk spelare misstänkt spion i Polen: "Aldrig bråk"

Rysk spelare misstänkt spion i Polen: "Aldrig bråk"

Ishockeyspelaren misstänks vara del av en spionring. Arkivbild.

Carina Johansen/NTB/TT
En rysk ishockeyspelare greps i Polen tidigare i veckan. Detta efter misstankar om spioneri. Det har polska myndigheter bekräftat.
– Han var som de flesta spelare, säger en av den misstänktes lagkamrater enligt Polsat Sport.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mannen, en rysk medborgare, som bott i Polen sedan 2021 greps den 11 juni i Schlesien i södra Polen, och tros vara en del av en rysk spionring. Om ishockeyspelaren döms riskerar han upp till tio års fängelse, enligt polska medier.

Mannen uppges även ha varit den fjortonde personen ur samma nätverk som har gripits.

– Han trivdes i vårt omklädningsrum. Han var som de flesta spelare. När vi gick ut och åt pizza eller drack öl så kom han alltid med, det var aldrig några problem, säger en av den misstänktes lagkamrater enligt Polsat Sport.

– Alla utlänningar som spelade med oss ​​bodde på samma hotell. Alltså ryssar, belarusier och ukrainare. Det förekom aldrig några bråk eller konflikter mellan dem mot bakgrund av de länder de kom ifrån. De höll ihop. Dessutom var det förmodligen meningen att han skulle spela med oss ​​nästa säsong, så denna information var en stor chock för mig, säger en annan lagkamrat.

Enligt polska medier ska den misstänkta ryska spionringen bland annat ha använts för att bedriva underrättelseverksamhet, inklusive övervakning av järnvägar, samt sprida propaganda mot Polen och Nato.

FRÅN FÖRSTASIDAN