Renard efter debuten: "Så här kan vi inte spela"

Renard efter debuten: "Så här kan vi inte spela"

Hervé Renard inte helt nöjd med Frankrikes prestation, trots seger.

Michel Euler AP/TT
Drömstart för Hervé Renard som fransk förbundskapten.
Frankrike besegrade Colombia med 5–2 – men ändå var 54-åringen inte helt nöjd.
– Defensivt måste vi vara mer solida och mer aggressiva, säger Renard till franska medier.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fransyskorna dominerade matchen från början men åkte på en kalldusch när Colombia tog ledningen i den 36:e minuten.

Renard agerade under halvtidsvilan och ändrade om i startelvan – bland annat med ett trippelbyte. Det gav effekt och inom loppet av tio minuter hade Frankrike gått upp i 3–1-ledning efter två mål av Eugénie Le Sommer.

Matchen slutade 5–2 till Frankrike och Renard hade knappast kunnat tänka sig en bättre debut, men 54-åringen var inte helt nöjd med prestationen och menade att mycket måste bli bättre.

– Trippelbytet var ingen sanktion, det var för att förbättra saker och ting. Jag planerade att göra byten tidigt men jag behövde justera för att få i gång laget. Inför kommande matchen (mot Kanada) kommer vi behöva mycket mer energi, sade förbundskaptenen och pekade ut defensiven som måste förbättras markant.

– Vi måste vara mer aggressiva och hungriga. Men vi har tid för att jobba med det. För så här kan vi inte spela mot de bästa lagen.

Det har stormat ordentligt i det franska damlandslaget lagom till sommarens fotbolls-VM. Förbundskaptenen Corinne Diacre fick sparken för tre veckor sedan efter att flera etablerade stjärnor gått ut och kritiserat tränaren. Backstjärnan Wendie Renard sade att hon inte kommer spela i landslaget så länge Diacre är förbundskapten.

Förbundsstyrelsen tog därför beslutet att sparka Diacre och in kom Hervé Renard, som var tidigare förbundskapten för herrlandslaget i Saudiarabien.

FRÅN FÖRSTASIDAN