Real Madrid-stjärna utsatt för rasism

Real Madrid-stjärna utsatt för rasism

Flera fall av rasism har inträffat i den spanska ligan den här säsongen – nu har även Real Madrids tyske försvarare Antonio Rüdiger (i vitt) blivit måltavla för rasistiska tillmälen.

Jose Breton/AP/TT
Real Madrids tyske försvarare Antonio Rüdiger utsattes för rasistiska tillmälen efter lagets match mot Cadiz under lördagen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En video som laddats upp av spanska medier på söndagen visar Cadiz-fans som skriker förolämpningar mot Rüdiger efter att han tagit sig till läktaren för att ge bort sin tröja till någon som såg ut att vara en Madrid-supporter. Föremål kastades också mot den tyske försvararen.

Rüdiger växlade några ord med några av fansen som skrek på honom innan han gav bort sin tröja.

Händelsen inträffade efter Madrids 2–0-seger mot nedflyttningshotade Cadiz.

Flera fall av rasism har inträffat i den spanska ligan den här säsongen. Bland annat har Rüdigers lagkamrat Vinícius Júnior varit måltavla under flera matcher. Tidigare denna månad vittnade den brasilianske forwarden mot ett Mallorca-fan som anklagades för att ha kallat honom "apa" under en match. Samma fan anklagades även för att ha förolämpat Villarreals mittfältare Samuel Chukwueze i en annan ligamatch.

Den spanska ligan har lämnat in flera formella klagomål till myndigheterna, angående förolämpningar mot Vinícius, varav ett antal redan bordlagts. Därtill har ligan även ökat antalet övervakare vid lagets matcher för att identifiera de skyldiga ifall det händer igen.

Valladolid stängde nyligen av tolv säsongskortinnehavare under utredningen av påstådda verbala övergrepp mot Vinícius.

FRÅN FÖRSTASIDAN